Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj.

04. 10. 2024. 10:24 >> 13:42
Čitaj mi:

nevrijeme

Najmanje 20 osoba, među kojima i beba, poginulo u poplavama u BiH

Najmanje 20 osoba je stradalo u poplavama koje su zahvatile djelove BiH. Padavine u protekla 24 sata na području opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo prouzrokovale su velike probleme stanovnicima tih opština u BiH.

Područje Jablanice i Konjica pogodila je teška elementarna nepogoda. Ministar odbrane BiH Zukan Helez rekao je da je nezvanično dobio informaciju da je 20 osoba poginulo u poplavama i odronima u opštini Jablanica na sjeveru Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Bosni i Hercegovini.

Poplave su i u Kiseljaku u Bosni i Hercegovini. Automobili su pod vodom. 

Iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) rekli su za Avaz da su poslali zahtjeve Federalnom MUP-u i Oružanim snagama BiH za pomoć.

U Hrvatskoj rastu vodostaji rijeka, Kupa se približava kritičnom nivou

Ističe se da je Federalni MUP saopštio da će poslati svoju jedinicu specijalne policije.

Takođe su naveli da je FUCZ obustavio operacije deminiranja i stavio u pripravnost sve deminere da pomognu ugroženom stanovništvu.

Područje Jablanice i Konjica pogodila je teška elementarna nepogoda i prijavljena su brojna klizišta.

FUCZ ističe da je sada najveća potreba za teškim mašinama za raščišćavanje jer ima nekoliko mjesta na kojima su se pojavila klizišta.

Zbog poplava nakon obilnih padavina Jablanica je potpuno blokirana, kuće su poplavljene, putevi blokirani, a nema ni mobilnog signala, javio je portal Klix.ba.

Gorska služba spasavanja (GSS) Jablanica pozvala je stanovnike da se jave kako bi pomogli toj službi i vatrogascima u akcijama spasavanja.

Za Klix.ba je iz Vatrogasne stanice Jablanica rečeno da je naselje u potpunosti blokirano, prenosi Tanjug.

 "Policija nas je obavijestila da je blokirana i pruga. U Jablanicu se trenutno ne može ni ući, niti izaći. Fiksni telefoni rade, ali mobilna telefonija nema signala", naveli su iz Vatrogasne stanice.

GSS je navela da su poplavljene saobraćajnice.

Iz Federalne uprave civilne zaštite saopšteno je da je prekinuta putna komunikacija na pravcima Jablanica -Mostar, Jablanica - Risovac, Jablanica - Prozor Rama i Jablanica - Konjic.

Osim Jablanice, zbog obilnih padavina poplavljene su ulice i stambeni objekti u Kiseljaku i Kreševu.

Iz Službe za civilnu zaštitu Opštine Kiseljak apelovali su na stanovništvo da ne kreće na put, a da u hitnim slučajevima pozovu navedenu službu, vatrogasce, hitnu pomoć ili policiju.

 Iz Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku saopšteno je da će nastava biti odložena zbog poplava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније