Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

15. 09. 2024. 14:34 >> 14:34

UDARI VJETRA do 150 km/h

U Šangaju otkazano stotine avionskih letova zbog tajfuna

Aerodromi u Šangaju su otkazali stotine letova danas, u očekivanju udara tajfuna Bebinca, koji je predviđen za ponedjeljak ujutro, saopštile su vlasti.

Više od šest stotina letova je otkazano na aerodromima Hongkiao i Pudong. Grad je takođe saopštio da zatvara neke mostove i autoputee.

Tajfun Bebinca trenutno je udaljen nekoliko stotina kilometara od obale. Očekuje se da će vjetrovi tajfuna danas uveče dostići 151 kilometar na sat, saopštila je kineska meteorološka uprava, koja ga je kategorisala kao jak tajfun.

Državni mediji javili su da je 9.318 ljudi evakuisano iz jednog okruga u Šangaju. U obližnjem gradu Džoušan, restorani, supermarketi i prodavnice zatvoreni su rano jutros, a javni prevoz je obustavljen.

Očekuje se da će oluja donijeti do 254 milimetra kiše po metru kvadratnom, u djelovima istočne obale koji će biti najteže pogođeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније