Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

01. 10. 2024. 22:33 >> 22:33
Čitaj mi:

LIDER SAD

Bajden naredio američkoj vojsci da presretne rakete upućene na Izrael

Predsjednik SAD Džo Bajden dao je danas naređene američkoj vojsci da pomogne Izraelu da se brani od napada koji je izveo Iran i da obori rakete usmjerene ka Izraelu, saopštila je Bijela kuća.

Predsjednik SAD i potpredsjednica Kamala Haris, predsjednička kandidatkinja za izbore 5. novembra, pratili su napad iz sale za krizu u Bijeloj kući.

„Predsjednik Bajden naredio je američkoj vojsci da pomogne Izraelu da se brani od iranskih napada i da obori rakete koje ciljaju Izrael“, saopštila je Bijela kuća.

Bajdenov poziv jevrejskim rabinima, uoči početka Roš Hašane, proslave izraelske Nove godine, odložen je, rekao je zvaničnik Bijele kuće.

Neimenovani američki vojni zvaničnik rekao je da su američke snage spremne da pruže „dodatnu odbrambenu pomoć Izraelu“.

On je to izjavio posle početka iranskog napada na Izrael danas.

SAD su već 13. aprila pomogle Izraelu da presretne iranske rakete ispaljene kao odgovor na udar na iranski konzulat u Damasku, koji je pripisan Izraelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније