Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

05. 10. 2024. 21:36 >> 21:35

prognostičari upozoravaju

Oluja u Meksičkom zalivu mogla bi da postane uragan i zaprijeti Floridi

Očekuje se da će olujni sistem, koji se formira u Meksičkom zalivu, kasnije danas postati tropska oluja, a prognostičari upozoravaju da bi mogao i da se pretvori u uragan koji će iduće nedjelje krenuti ka Floridi.

Tropska depresija se nalazi oko 340 kilometara sjeveroistočno od grada Verakruza u Meksiku, saopštio je Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

Iako nikakva upozorenja nisu izdata, centar za uragane je rekao da bi Florida, Florida Kiz, meksičko poluostrvo Jukatan i sjeverozapadni Bahami trebalo da prate razvoj situacije.

Predviđa se da će oluja ojačati i stići na djelove zapadne obale Floride sljedeće nedjelje, sa uraganom i olujnim udarima koji će vjerovatno početi u nedjelju.

Očekuje se da će djelovi Floride imati obilne padavine nakon toga. Padavine će donijeti rizik od poplava, zajedno sa izlivanjima rijeka.

"Nastaće veći rizik od opasnih olujnih udara vjetra za djelove zapadne obale Floride, počevši od utorka i u srijedu. Stanovnici ovih područja treba da prate sve savjete lokalnih zvaničnika i da provjeravaju da li ima novosti u vezi sa prognozom", saopštio je centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније