Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Klix.ba ]

10. 10. 2024. 08:22 >> 08:22
1
Čitaj mi:

Američki izbori

Tramp odbio novu debatu s Haris, kaže da nemaju o čemu raspravljati

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je u srijedu da neće biti revanša predsjedničke debate s njegovom protivkandidatkinjom Kamalom Harris jer smatra da nema "o čemu raspravljati" i da je prijevremeno glasanje već počelo.

Haris je ranije predložila drugu debatu koju je vodio CNN 23. oktobra, dok je Fox News ranije u srijedu ponudio da bude domaćin posljednjeg susreta prije izbora 5. novembra.

Bivši republikanski predsjednik i demokratska potpredsjednica upleteni u strašno tijesnu bitku za Bijelu kuću susreli su se samo jednom, u septembru, i uprkos sugestijama više medijskih kuća, čini se da se neće ponovo sastati prije glasanja.

"Vrlo je kasno u procesu, (prijevremeno) glasanje je već počelo - neće biti revanša", Tramp je rekao u svojoj platformi Truth Social Media, odbacivši mogućnost praćenja prve debate kandidata u Filadelfiji.

"Kamala je juče jasno rekla da ne bi učinila ništa drugačije od Džoa Bajdena, tako da nemamo o čemu raspravljati", dodao je Tramp.

Haris je ranije izazvala Trampa na debatu koju je vodio CNN 23. oktobra, ali je bivši predsjednik odbio.

Tramp je takođe rekao da je Haris, koja je postala demokratska kandidatkinja nakon što je predsjednik Džo Bajden okončao svoju kandidaturu za reizbor nakon svoje katastrofalne debate s Trampom, odustao od prethodne debate koju je ponudio Fox, iako Harisova kampanja nije javno prihvatila prijedlog.

Kandidati su pristali na debatu na ABC News-u 10. septembra, a potpredsjednički kandidati republikanac J. D. Vance i demokrata Tim Walz održali su debati 1. oktobra.

Potpredsjednica je, nakon pozitivnih kritika da je nadmašila Trampa u njihovom susretu, izrazila interesovanje za drugu debatu, ali planovi nikada nisu ostvareni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније