Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.B. [ RTS ]

14. 09. 2024. 12:05 >> 12:05
Čitaj mi:

U 64. Godini

Preminuo Čed Mekvin, sin legendarnog Stiva Mekvina

Američki glumac, producent i automobilista Čed Mekvin, sin holivudske legende Stiva Mekvina, preminuo je u 64. godini. Ostaće upamćen kao Dač iz filmskog hita „Karate kid“.

Čedvik Čed Mekvin je prvu priliku da se pokaže na filmu dobio 1984. kada je dobio ulogu u hit filmu "Karate kid", u kojem je igrao Dača, protivnika glavnog lika Ralfa Makija.

Mekvinov advokat Artur Barens rekao je za AP da je glumac preminuo u srijedu.

Čed je krenuo očevim stopama, kako na ekranu tako i kada je riječ o auto-trkama.

Glumčeva supruga, Džini Galbrajt i njihova djeca, sin Čejs i ćerka Medison, u objavi na Instagramu, istakli su da porodica teška srca obavještava javnost o Čedovom odlasku.

„Njegovo izvanredno putovanje kao oca punog ljubavi prema nama, zajedno sa njegovom nepokolebljivom posvećenošću našoj majci, zaista je bio primjer života ispunjenog ljubavlju i posvećenošću. Njegova strast za trkama ne samo da je istakla njegov izuzetan talenat, već je poslužila i kao način da oda počast nasljeđu svog oca. Svoju strast, znanje i posvećenost je prenio na nas, a mi ćemo nastaviti ne samo njegovo nasljeđe već i naših djedova“, navodi se u objavi.

Stiven R. Mekvin, glumac koji je zapaženu ulogu ostvario u seriji Vampirski dnevnici, je Čedov sin iz veze koja je prethodila njegovom braku sa Džini.

Čed je ponovio svoju ulogu u nastavku Karate kida 1986. godine, pojavio se i u nekoliko drugih filmova, ali nije imao većih glumačkih uspjeha.

Producirao je dva dokumentarna filma o svom ocu: Ja sam Stiv Mekvin (I Am Steve McQueen) iz 2014. i Steve McQueen: The Man & Le Mans iz 2015. godine.

Njegov otac Stiv, koji se proslavio šezdesetih godina prošlog vijeka akcionim filmovima "Sedmorica veličanstvenih" (1960) i "Veliko bjekstvo" (1963), umro je u Meksiku 1980. godine sa samo 50 godina, poslije operacije uklanjanja tumora.

Osim ka glumi, Čed Mekvin naslijedio je očevu strast i prema automobilima i auto-trkama. Kako prenosi AP, Čed je godinama bio profesionalni trkač i zbog toga pretrpio niz povreda.

Godine 2010. osnovao je „Mekvin rejsing“ (McQueen Racing), koji je vodio sa svojom djecom Čejsom i Medison, kreirajući prilagođene automobile i motocikle i sarađujući sa filmskom industrijom.

„Gluma mi više nije zabavna. Tako da sam odlučio da se potpuno posvetim trkama“, rekao je Čed Mekvin u intervjuu za AP 2005. godine.

Od Mekvina su se na društvenim mrežama oprostile kolege iz "Karate kida", kao i kreatori filmova i serije "Kobra kaj".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније