Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ N1 ]

07. 10. 2024. 07:35 >> 07:37
Čitaj mi:

festival Kameraimedž

Zakazana premijera filma „Rđa“, na čijem je snimanju Boldvin upucao snimateljku

Na filmskom festivalu Kameraimedž 2024. biće održana svjetska premijera filma "Rđa" (Rust), vesterna sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi, koji je postao globalna vijest nakon ubistva ukrajinske snimateljice Haline Hačins na setu prije tri godine.

 

Pored debitantske projekcije, Kameraimedž će takođe održati panel diskusiju sa rediteljem filma Džoelom Suzom, snimateljkom Bjankom Klajn i dugogodišnjim mentorom Hačinsove Stivenom Lajthilom, piše Dedlajn.

Panel će pratiti projekciju. Organizatori festivala rekli su da će filmaši razgovarati o događajima oko nastanka filma i o nastavku produkcije nakon tragedije.

Organizatori su rekli da će grupa takođe razgovarati o ulozi žena u kinematografiji i bezbjednosti na filmskim setovima.

Porijeklom iz susedne Ukrajine, Hačinsova je navodno lobirala kod Suze tokom produkcije filma da on bude prikazan u Poljskoj na Kamerimedžu – festivalu koji odaje počast međunarodnim kinematografima.

Trenutno nije jasno da li će Boldvin prisustvovati debitantskoj projekciji. Glumac je oslobođen ubistva iz nehata u avgustu.

Oružarka filma Hana Gutijerez-Rid trenutno služi 18-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog nehotičnog ubistva.

Hačinsova je ubijena, a Suza je povrijeđen 21. oktobra 2021. nakon što je pištolj kolt .45 koji je Boldvin uperio u kinematografa ispalio metak tokom probe na ranču Bonanza Krik blizu Santa Fea u Novom Meksiku, gdje je vestern sniman.

Boldvin, koji je uvijek insistirao da nije povukao obarač i da se pištolj sam ispraznio, suočio se sa do 18 mjeseci kaznom zatvora, ako bude proglašen krivim.

Film govori o 13-godišnjem dječaku koji, ostavljen da se brine za sebe i svog mlađeg brata nakon smrti njihovih roditelja u Vajomingu 1880-ih, odlazi u bjekstvo sa svojim davno otuđenim djedom. Djed je osuđen na vješanje jer je slučajno ubio lokalnog rančera.

Festival traje od 16. do 23. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније