Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

27. 10. 2024. 11:18 >> 11:19

GRADSKO POZORIŠTE

Vanji Jovićević nagrada na festivalu u Banjaluci

Predstavom ,,Mislim da treba da razgovaramo" zatvoren je takmičarski dio Međunarodnog festivala glumca ,,Zaplet 16" u Banja Luci, koji se održao u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac od 20. do 26. oktobra. Glumica podgoričkog pozorišta Vanja Jovićević nagrađena je kao najbolja mlada glumica. Priznanje je dobio i glumac Milivoje Obradović.

Prema odluci stručnog žirija, najbolja mlada glumica je Vanja Jovićević. U obrazloženju žirija koji su činili Mladen Šukalo, teatrolog iz Banje Luke, Nikola Bundalo reditelj i Belinda Stijak, iz Narodnog pozorišta RS navodi se da Jovićević svojim stvaralačkim angažmanom i predanom igrom nosi ritam predstave i odlično se snalazi u vrlo zahtjevnim njenim cjelinama.

"U svakoj od tih cjelina uspijeva vjerodostojno da predstavi lik junakinje koju tumači", navode u žiriju.

"Mislim da nagrada glumcu stiže kao priznanje za glumački rast, a ne za jednu konkretnu ulogu, barem ja tako osjećam da je u mom slučaju. Ovo jeste najteža uloga koju sam imala do sada, ali smatram da ipak prethodne godine rada, truda i nekih odricanja su doprinijele da kao glumica stasam i sazrim i pomjerim granice svojih mogucnosti nekoliko polja naprijed. Zahvalna sam žiriju što je to prepoznao, zahvalna sam mom matičnom pozorištu, kolegama koji čine ansambl predstave, hvala mojoj porodici i prijateljima koji su mi najveća podršaka svih ovih godina, hvala publici što je tu uvijek, što prati i navija za moje uspjehe", kazala je Jovićević.

Kako navode u Gradskom pozorištu, nagrada publike za najboljeg glumca večeri pripala je Milivoju Obradoviću.

"Beskrajno smo ponosni na našu stalnu članicu Gradskog pozorišta, Vanju Jovićević i nagradu koju donosi svojoj matičnoj kući, a na radost svih nas. Gradsko pozorište Podgorica, u svoje prioritetne ciljeve za narednu godinu planira isključivo festivale takmičarskog karaktera, s tim u vezi vjerujemo da će ta vrsta razmjene umjetničkih stvaralaštava i mogućih nagrada unaprijediti imidž Pozorišta i Glavnog grada. Ovom prilikom čestitamo na nagradi i našem dragom saradniku Milivoju Obradoviću, uz zahvalnost što je uvijek cijelim srcem dio našeg tima", kazala je v.d. direktorice Gradskog pozorišta Ivona Čović Jaćimović.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održao pod sloganom ,,Punom parom” u takmičarskom programu su, pored predstave Gradskog pozorišta učestvovali: Kauboji“, pozorišta Prijedor, „Kako sam naučila da vozim“, Hartefakta, „Kramer protiv Kramera“, Beogradskog dramskog pozorišta, „Cure“, Kolektiva Igralke/HNK Rijeka i „Smrt čoveka na Balkanu“, Narodnog pozorišta Kikinda.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније