Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 09. 2024. 07:55 >> 07:55
Čitaj mi:

DAMJANOVIĆ

"Većina političkih aktera zatvara oči pred nelegalnim objektima"

Jedan od osnivača Pokreta Naprijed Aleksandar Damjanović poručio je da se legalizaciji nelegalnih objekata u Podgorici mora stati na put.

Upozorio je da se o ovom pitanju govori već pet godina, ali da se konkretni koraci u pravcu rješavanja ovog problema i dalje ne preduzimaju.

"Čudi me da se o temi legalizacije malo priča, iako svi znamo koliko je ovaj problem prisutan u našem gradu. Umjesto da ozbiljno raspravljamo o ovom pitanju tokom kampanje, čini se da većina političkih aktera i dalje zatvara oči pred ovim problemom", naglasio je Damjanović.

U Podgorici postoji na desetine hiljada nelegalnih objekata, i dok se o ovome stalno govori, konkretnih akcija nema.

"Pokret Naprijed smatra da se proces legalizacije mora sprovesti u najkraćem mogućem roku, a ne da se sa njim odugovlači i sljedećih nekoliko godina. To mora biti besplatan proces. Katastar prvo mora evidentirati sve nelegalne objekte i jasno prepoznati situaciju na terenu, što trenutno nije slučaj. Zbog nelegalizovanih objekata, grad i država su izgubili desetine miliona evra kroz neplaćene poreze i dažbine", smatra Damjanović.

Pokret Naprijed smatra da se država pokazala kao nesavjesni vlasnik sopstvene imovine jer nije djelovala kao kontrolor građenja, dopuštajući izgradnju nelegalnih objekata.

"Da li je to imalo veze sa prikupljanjem glasova za određene partije u prošlosti, ne želim da spekulišem, ali je jasno da je država zakazala", kazao je Damjanović. 

Zaključujući svoje obraćanje, Damjanović je poručio da Pokret Naprijed ima jasnu viziju i volju da se ovo pitanje konačno riješi. "Legalizacija mora biti završena brzo i efikasno, i na tu priču treba staviti oznaku 'ad acta'. Nema više čekanja na imaginarnu legalizaciju – mi smo spremni da zavrnemo rukave i problem riješimo za dobrobit svih građana", zaključio je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се