Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 09. 2024. 12:48 >> 13:00
Čitaj mi:

MUGOŠA

"Funkcioneri se bavili ideološkim porivima, umjesto razvojem grada"

Potreban je čitav set mjera za podgoričko naselje Zabjelo kojima mogu vrlo realno da se riješe izazovi ovog dijela grada, poručio je Boris Mugoša, kandidat za gradonačelnika liste „Evropski savez.

Mugoša je kazao da su u prethodom periodu vidjeli brojne primjere nesposobnosti, nesnalaženja, neznanja i loše namjere odlazeće vlasti.

"Vidjeli smo neke funkcionere koji su se umjesto razvojem grada bavili ideološkim porivima, revanšizmom, revizionizmom i mijenjanjem vrijednosnog krvotoka Podgorice, tome treba da kažemo dosta 29. septembra, za Zabjelo kojima mogu vrlo realno da se riješe izazovi ovog dijela grada", rekao je Mugoša. 

Mugoša je kazao da će mu u fokusu biti rekonstrukcija značajnog broja ulica na Zabjelu. 

„Radi se naravno o ulici Vojislavljevića, kao jednom kapitalnom projektu za glavni grad, ali isto tako neophodno je rekonstruistati i ulicu AVNOJ-a, ulicu 8.marta od Krivog mosta do ulice Vojislavljevića. Takođe, da se napravi spona između ulice Ilije Plamenca i ulice Vojislavljevića”, rekao je Mugoša.

Osim toga, dodao je Mugoša, neophodna je u ovom dijelu grada još jedna osnovna škola i vrtić, jer smo svjesni problema prebukiransti u obrazovnim ustanovama.

„Veoma je važno da napravimo i još zelenih parkovskih površina. Onda dolazimo do pitanja Ljubovića, gdje je neophodno da se napravi šetalište oko Ljubovića, Dajbabske gore, gdje je potrebno pošumljavanje i šetalička zona i dolazimo do simbola ovog dijela grada a to je Fudbalski klub „Zabjelo” gdje treba valorizovati parcele oko stadiona u funkciji fudbalskog kluba”, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima to je jedan čitav set mjera za Zabjelo kojima mogu vrlo realno da se riješe izazovi ovog dijela grada.

„Zbog toga je veoma važno da 29. septembra ne proputimo priliku jer odlazeća vlast mora da završi svoju neuspješnu priču u Glavnom gradu, gdje su doveli u pitanje funkcionalnost sistema u brojnim segmentima”,
rekao je Mugoša.

On je istakao da će Evropski savez sa svima koji istinski vole Podgoricu, već od 30. septembra da gradi Podgoricu i mijenja je nabolje.

„Zbog toga pozivam građanke i građane da 29. septrmba zaokruže broj 3, a mi vam iz Evropskog saveza garantujemo da ćemo biti temelj stabilnosti, sigurnosti, transparentnosti i napretka Podgorice”, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се