Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

02. 10. 2024. 18:48 >> 18:48
Čitaj mi:

DUKAJ - Minčev

Zajedničkim naporima do stabilne javne uprave

Crna Gora i Sjeverna Makedonija zajedničkim naporima će stvoriti stabilne i prosperitetne javne uprave, poručeno je na sastanku ministara javne uprave dvije država, Maraša Dukaja i Gorana Minčeva.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj i Minčev su razgovarali na marginama Konferencije o inovativnom upravljanju ljudskim resursima za javnu upravu budućnosti, koja se održava u Ljubljani.

“Sastanak dva ministra bio je prilika za razmjenu iskustava u oblasti reforme javne uprave s akcentom na upravljanje ljudskim resursima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je saradnja Crne Gore i Sjeverne Makedonije u oblasti reforme javne uprave kontinuirana i plodonosna.

“A nedavno uspostavljanje nove Vlade Republike Sjeverne Makedonije iniciralo je potrebu za konkretnijim povezivanjem i učvršćivanjem temelja na kojima počivaju zajednički ciljevi u procesu modernizacije javne administracije”, naveli su iz MJU.

Kako su kazali, fokus razgovora je, pored ostalog, bio na normativnom okviru za službenički sistem, gdje je crnogorsko iskustvo veoma dragocjeno za makedonske kolege.

Na sastanku je ukazano da je značajno osnaživanje bilateralne saradnje u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i unapređenja efikasnosti državnih institucija.

“Ministri su postigli dogovor o konkretizovanju saradnje u oblasti javne uprave u formi potpisivanja sporazuma između Ministarstva javne uprave Crne Gore i novoformiranog Ministarstva javne uprave Sjeverne Makedonije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније