Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin, RCG

06. 10. 2024. 13:01 >> 13:11
3
Čitaj mi:

ŠAVNIK

Evakuišu desetak turista iz sela Komarnica, pomoć države izostala

Šavnik se i dalje bori sa posljedicama poplava, a u toku je uspostavljanje putne konekcije preko vode kako bi se evakuisalo desetak turista iz sela Komarnica, koji su od petka odsječeni uslijed obilnih padavina koje su povećale vodostaj rijeke Komarnice i porušile mostove.

Kako je kazao Radiju Crne Gore predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić i dalje je ugroženo oko trideset mještana.

“Namjera je da se turisti evakuišu, da osposobimo konekciju i preko vode ih prevedemo. Nije to trajno rješenje, već samo da se izvrši evakuacija turista, jer oni od petka čekaju da se oslobode i pređu na drugu stranu obale. Očekujem da ćemo uspjeti danas to da završimo“, kazao je Jakić.

Spasilačku akciju sprovode opštinske službe bez pomoći države, tvrdi Jakić. Napominje i da čine sve što je u njihovoj moći kako bi se izborili sa nedaćom.

“Državne institucije trebalo bi da su se uključile u petak ujutro, do danas ih nema. Nije bilo nikakve reakcije od strane države, osim jednog tvita koji je najavio popis materijalne štete, što bi trebalo da se desi na kraju sve ove priče. Tu su naša služba Zaštite i spašavanja, Komunalno preduzeće, angažovali smo i privatne firme da nam pomognu i borimo se sa ovim problemom koji nas je zadesio. Ni mi, ni građani nemamo strpljenja da čekamo zakašnjele reakcije institucija države. Ako do sada nijesu planirali da pomognu nema potrebe ni odsad”, istakao je Jakić.

Mještani sela Komarnica, zaseok Zarica, koji su i dalje odsječeni, juče su dobili struju i vodu.

Nevrijeme je napravilo materijalnu štetu i domaćinstvima. Voda je prodrla u brojne obekte, uništila ribnjake, imanja i zasade poljoprivrednih proizvođača.

Nada se Jakić da će narednih dana rješiti putnu infrastrukturu, nakon čega će sagledati situaciju i preduzimati dalje aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније