Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

06. 10. 2024. 14:01 >> 14:01
Čitaj mi:

ZIROJEVIĆ

"Vujović krši Poslovnik, tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru"

Poslanik Socijaldemokrata (SD) i predstavnik Evropskog saveza (ES) Nikola Zirojević saopštio je da, iako je u skladu sa poslovnikom Skupštine Crne Gore od ministarke kulture i medija Tamare Vujović tražio da mu dostavi prvobitno rješenje kojim je odbijen zahtjev Opštine Berane da bude podignut spomenik mitropolitu Amfilohiju Radoviću, to se, kaže, nije desilo.

"Iako sam, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, na osnovu člana 50, od ministarke kulture i medija, Tamare Vujović, tražio da mi na uvid dostavi prvobitno rješenje kojim je odbijen zahtjev Opštine Berane da bude podignut spomenik mitropolitu Amfilohiju Radoviću, a koje je naknadno poništila, to se, do danas, nije desilo. Javnost podsjećam da sam se na ovaj korak odlučio zbog sumnje u neregularnosti u toku ovog postupka, kao i da je ministarka bila izložena brojnim internim i eksternim pritiscima usljed kojih je promijenila sopstvenu odluku i poništila sopstveno rješenje", navodi Zirojević. 

Uprkos tome, kako ističe, što član 50 Poslovnika jasno kaže da je rok za odgovor resora kojim Vujović rukovodi 15 dana, te da je zahtjev poslao 19. septembra, nikakav odgovor nije stigao. Tako je, kaže Zirojević, kad se ne pitate u sopstvenom resoru.

"Shodno navedenoj situaciji, uputiću još jednu urgenciju generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, ovim povodom, a ministarki Vujović poručujem - možete da bježite od davanja odgovora, ali ne još dugo. Jer, shodno Ustavu Crne Gore, kao ministarka odgovarate Parlamentu koji Vas je izabrao, a ne SPC ili bilo kojoj drugoj organizaciji", zaključio je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније