Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.M.Lj.

21. 09. 2024. 17:09 >> 19:15
Čitaj mi:

NVO MSJA

Upucan flamingos u Ulcinjskoj solani

NVO “MSJA - Dr. Martin Schneider-Jacoby Association” saopštila je da je u Ulcinjskoj solani upucan flamingos.

“Nevjerovatno tužne vijesti. Upucan je flamingos na Ulcinjskoj solani. Zaštićena vrsta u zaštićenom području, zabranjen lov. Zašto? Zašto? Kako  može simbol Ulcinjske solane da smeta? Kome?”, napisali su iz te NVO.

Apeluju na lovačko društvo J.P. za uzgoj i zaštitu divljači “Ulqin-Ulcinj” pozabave krivolovom.

“I kriminalom svojih članova koji su ovaj zločin počinili kazni. Ovo je ipak mali grad i svako svakog zna”, kazali su iz “MSJA - Dr. Martin Schneider-Jacoby Association”.

Ranjeni flamingos je, kako navode, u dobrim rukama  Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore CZIP.

Iz CZIP-a su juče saopštili da nijedsu željeli da Prstenijadu 2024 i Dan ekološke države obilježiupucan flamingos na Ulcinjskoj solani.

"Vrsta koja je na svojim krilima pronijela vijest svijetom o prirodi Crne Gore, turistički i privredno oživjela prostor Ulcinjske solane, i na kraju strogo zaštićena vrsta, doživjela je da bude upucana. Ko je upucao flamingosa? Zašto? Kakvu mu je štetu nanio? Flamingos je sada kod nas na oporavku. Daćemo sve od sebe da ponovo poleti i da se vrati na Solanu", kazali su iz CZIP-a,

Pozvali su sve dobre ljude na Ulcinjsku solanu na Prstenijadu 2024, koja se traje do 22. septembra.

"Uzmite dijete za ruku ili dragu osobu i dođite da pokažemo kako se voli priroda!"

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније