Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

D.B.

24. 10. 2024. 20:35 >> 20:41
Čitaj mi:

SJUTRA SJEDNICA SKUPŠTINE

Dogovorena vlast u Gusinju, Balić predsjednik opštine

U Gusinju koaliciju su potpisale partije koje su nastupale zajedno na izborima pod sloganom "Srcem za Gusinje", a koju čine BS, SD, SDP, kao i lista Pokret za Gusinje. Vlast će činiti 16 odbornika od čega sedam BS-a, šest SD-a, dva Pokreta za Gusinje i jedan odbornik SDP-a.

Predsjednik opštine biće Sanel Balić iz Bosnjačke stranke, predsjednik Skupštine Edvin Bektešević iz Socijaldemokrata. Po jednog potpredsjednika opštine delegiraće Pokret za Gusinje i SDP.

Podršku su najavili iz Demokrata koji imaju jedan mandat.

U opoziciji ostaju Albanski forum sa sedam odbornika i DPS sa šest.

Skupština je zakazana za sjutra u 10 sati.

Podsjećamo izbori u Gusinju održani su 15. septembra, a na njima je učestvovalo pet lista.

Koalicija "Srcem za Gusinje" je osvojila 14 mandata, koalicija Demokratskog saveza Albanaca (DSA), Albanske alternative i Demokratske unije Albanaca sedam (494 glasa), Demokratska partija socijalista (DPS) šest (435 glasova), Pokret za Gusinje dva (157 glasova), a Demokrate jedan mandat (109 glasova).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније