Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

28. 10. 2024. 16:08 >> 16:09
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Pokret Naprijed: Novi urgentni centar neophodan Crnoj Gori

Crnogorski građani se i dalje liječe u malom i neuslovnom urgentnom centru koji ne ispunjava uslove pružanja adekvatnih medicinskih usluga pacijentima, smatraju u Pokretu Naprijed.

"U međuvremenu, promijenjena je vlast i na državnom i na lokalnom nivou, ali još uvijek nije položen ni kamen temeljac za urgentni centar koji je trebalo da bude prioritetni projekat u oblasti zdravstva", dodaju u saopštenju. 

Tvrde da je Urgentni centar jedno od najopterećenijih i najstresnijih radnih mjesta u Kliničkom centru, čiji je obim i sadržaj djelatnosti u stalnom porastu i odavno prevazilazi prostor u kome se nalazi.

"U odnosu na raniji period, drastično je povećan broj pacijenata kojima se pruža zdravstvena usluga preko urgentnog centra, tako da se dešava da u toku 24 sata bude pregledano oko 500 pacijenata. Zbog svega navedenog, urgentni centar predstavlja usko grlo u funkcionalnosti Kliničkog centra i kao takav zaslužuje maksimalnu pažnju nadležnih organa", tvrde u Pokretu Naprijed. 

Stoga smatraju da je izgradnja novog urgentnog centra najveći prioritet u zdravstvenom sistemu Crne Gore, te da što prije treba raditi na rješavanju ovog problema.

"Iz tog razloga, apelujemo na Ministarstvo zdravlja i Vladu Crne Gore da u što skorijem roku krenu u proces izgradnje jer trenutna situacija otežava svakodnevicu pacijentima, ali i ljekarima i drugom medicinskom osoblju koji u urgentnom centru rade", zaključeno je saopštenju Pokreta Naprijed. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније