Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

A.J.

04. 10. 2024. 12:00 >> 12:02
1
Čitaj mi:

vučina popović

Za vikend promjenljivo, od ponedjeljka suvo vrijeme

Meteorolog Vučina Popović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da se sredinom dana očekuje slabljenje i prestanak padavina, uglavnom u južnim i centralnim predjelima zemlje, dok će u sjeveroistočnim predjelima i dalje biti uslova za kišu, sve do popodnevnih sati. Popović je istakao i da nas u ponedjeljak i utorak očekuje potpuni prestanak padavina.

Kako je naveo, najviše kiše palo je u prehodnih 36 sati na Žabljaku - oko 200 litara. Na Cetinju i Nikšiću palo je oko 140 litara, u Podgorici 95 litara, u Kolašinu 115 litara, u Šavniku 75 litara, u ostalim mjestima od 15 do 50 litara. Interesantno je, kaže Popović, da je najmanje kiše palo na primorju. U Baru, Ulcinju i Herceg Novom palo je oko 20 litara, dok je u Budvi palo oko 50 litara.

Ipak, ovoliki obim padavina nije ništa neuobičajeno za ovo doba godine, kaže Popović. Dodaje da nas za vikend očekuje promjenljivo vrijeme. 

"Ova dva dana će doći do boljih vremenskih prilika, i dalje će biti promjenljivo, biće uslova za povremenu slabu kišu, mislim za dane vikenda. Temperatura će biti u manjem padu, ovaj južni vjetar će značajno oslabiti. Ponedjeljak i utorak će biti suvo potpuno, pretežno sunčano, ili djelimišno sunčano, uz porast temperature vaduha. U srijedu nas očekuje jedan brzi prodor, sa umjerenim moguće ponegdje i obilnijim padavinama, a to se završava u četvrtak", naveo je Popović. 

Od četvrtka, u naredna 3-4 dana očekuje nas stabilno vrijeme.

"Pretežno sunčano, uz povremenu umjerenu oblačnost, uz značajan porast temperature vazduha tako da će, za Miholjdan, vjerovatno biti pravo Miholjsko ljeto", saopštio je Popović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније