Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Z.J. [ Tanjug ]

02. 10. 2024. 17:11 >> 17:36

Antonio Tajani

Još postoji mogućnost da se izbjegne rat koji bi zahvatio cio Bliski istok

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je danas da još postoji mogućnost da se izbjegne rat koji bi zahvatio cijeli Bliski istok.

 "Stvaranje libanskog fronta i direktna intervencija Irana povećali su rizik od regionalnog sukoba velikih razmjera, ali eskalacija nas još više gura ka tome da radimo na miru i dijalogu. Apelujemo na odgovornost svih regionalnih aktera", rekao je Tajani na sastanku Odbora za spoljne poslove i odbranu, a prenijela je agencija Ansa.

Italijanski ministar takođe je naglasio značaj "održavanja dijaloga sa Iranom", pozivajući "sve uključujući i Izrael" da rade na deeskalaciji i izbjegnu sukob koji može da izazove nove žrtve, posebno među civilima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније