Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ CNN/N1 ]

06. 10. 2024. 12:42 >> 12:42
Čitaj mi:

NETANJAHU

"Izrael se brani na sedam frontova – Iran, Hezbolah, Hamas, šiiti, teroristi…"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da godinu dana poslije terorističkog napada Hamasa, Izrael vodi borbe na sedam frontova.

„Danas, Izrael se na sedam frontova brani protiv neprijatelja civilizacije“, kazao je Netanjahu u video obraćanju objavljenom u nedjelju, prenosi CNN.

On je pojasnio da su tih sedam frontova na sjeveru: Hezbolah koji ima podršku Irana, Hamas u Gazi, Huti u Jemenu, teroristi sa Zapadne obale i šiitske milicije u Iraku i Siriji.

„I borimo se protiv Irana, koji je prošle nedjelje ispalio preko 200 balističkih raketa direktno na Izrael i koji stoji iza sedam frontova protiv Izraela“, dodao je Netanjahu.

Dodao je da održava svoje obećanje o promjeni odnosa moći na sjeveru, između Izraela i Libana.

Izrael je izveo blizu 9.000 napada na Liban od 8. oktobra, dok je Hezbolah u isto vrijeme izveo 1.500 napada.

Kada je u pitanju Gaza, Netanjahu je rekao da Izrael ima pravo da se brani i da preostali taoci koje drži Hamas, njih 101, nisu zaboravljeni. Istakao je da su posvećeni tome da ih svim snagama vrate kućama.

Izraelski premijer tvrdi da francuskog predsjednika Emanuela Makrona i druge države treba da bude sramota zbog poziva da se zaustavi snabdijevanje Izraela oružjem.

„Budite uvjereni, Izrael će se boriti dok ne dobijemo bitku, zarad naše bezbjednosti i zarad ira i sigurnosti u svijetu“, poručio je Netanjahu.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravlja, od 7. oktobra prošle godine u Gazi je poginulo 41.825 ljudi.

U Izraelskim napadima na Liban prošlog mjeseca ubijeno je više od 1.400 ljudi, a skoro 7.500 je povrijeđeno, podaci su libanskog ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније