Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B.

03. 10. 2024. 15:18 >> 15:18
Čitaj mi:

Sistem protivvazduhoplovne odbrane

U Ukrajinu stigao sistem Patriot, donacija Rumunije

Sistem protivvazduhoplovne odbrane "Patriot", koji je Rumunija donirala Kijevu, stigao je u Ukrajinu, potvrdilo je danas rumunsko Ministarstvo odbrane Radiju Slobodna Evropa.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski juče je zahvalio Rumuniji na donaciji, ali je i zatražio od članica NATO-a u susjedstvu Ukrajine da rade na obaranju ruskih bespilotnih letjelica i raketa.

"Hvala svakoj zemlji koja nam zaista pomaže u protivvazduhoplovnoj odbrani. Posebno se zahvaljujem Rumuniji na sistemu 'Patriot'", rekao je Zelenski.

Vlada Rumunije je u septembru usvojila posljednji normativni akt neophodan za donaciju sistema "Patriot" Ukrajini. U tom dokumentu, koji je povjerljiv, navodi se da Rumunija daje sistem "Patriot" na besplatno korišćenje Ukrajini.

Rumunsko Ministarstvo odbrane je ranije navelo da će isporučiti jedan od sedam sistema "Patriot" u konfiguraciji 3+ koje je Rumunija kupila od SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније