Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J.

20. 09. 2024. 22:58 >> 22:58
Čitaj mi:

Demokratska alternativa

"Nizom mjera povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru"

Iz Demokratske alternative Crne Gore saopštili su da implementacija mjera koje su predložili može značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru i doprinijeti održivom razvoju grada.

“Povećanje broja polazaka postojećih linija i uvođenje novih linija na osnovu potreba građana. Uvođenje noćnih linija koje bi podržale kulturne, ugostiteljske i turističke aktivnosti. Uvođenje direktnih linija, kao što je Kotor-Aerodrom Tivat, kako bi se olakšao pristup ključnim destinacijama. Uvođenje hibridnih i električnih autobusa koji su ekološki prihvatljiviji. Postavljanje info totema sa podacima o polascima u realnom vremenu i omogućavanje online kupovine karata. Organizovanje kampanja koje promovišu prednosti korišćenja javnog prevoza, kao što su smanjenje zagađenja i ušteda novca”, naveli su u saopštenju.

Kako dalje navode, jedna od mjera je i edukacija učenika o važnosti javnog prevoza i organizovanje zajedničkih aktivnosti koje podstiču njegovo korišćenje.

“Uvođenje subvencija i popusta za određene kategorije građana, kao što su studenti, penzioneri i osobe sa invaliditetom. Ponuda neograničenog prevoza sa mjesečnom kartom po povoljnim cijenama. Unaprjeđenje povezanosti Kotora sa okolnim mjestima u Boki Kotorskoj. Uvođenje morskog javnog prevoza kao dodatne opcije za putovanje. Implementacija ovih mjera može značajno povećati korišćenje javnog prevoza u Kotoru i doprinijeti održivom razvoju grada”, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се