Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.Č.

07. 10. 2024. 17:57 >> 17:58
Čitaj mi:

štoper reprezentacije

Vujačić: Zahtjevni rivali u nezgodnom trenutku

Znatno brojnija ekipa drugog dana okupljanaja naše fudbalske repezentacije pred obaveze u Ligi nacija.

Nema mnogo vremena, do prvog meča tek tri dana. Rival itekako ozbiljan, selekcija Turske, jedna od najpotentnijih ekipa u Evropi. Crnogorska selekcija, ponovo je oslabljena, iz ciklusa u ciklus nikako da se sastavi najboljih jedanaest. Nedostaje Savić, nema ni Vešovića. Zbog povreda, nisu tu ni Vasijlije Adžić i Viktor Đukanović.

Povratnik nakon povrede, štoper Igor Vujačić, očekuje dva teška meča, ali i dobre partije Crne Gore.

“Biće teško, Turska je u naletu, gledali smo ih ljetos na Euru. Imaju puno dobrih igrača koji igraju u ozbiljnim klubovima, tako da je na nama da se dobro spremimo i damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti da li je to dovoljno za povoljan rezultat. Igramo kod njih, na njihovom stadionu, sigurno će biti dobra atmosfera. Dobri su u tranziciji pri osvojenoj lopti.”

Za pozitivan rezultat trebaće koncentracija svih 90 minuta, bez pomračenja kakvih je bilo u prvim minutima protiv Velsa ili grešaka kod defanzivnog prekida kao na Islandu. A kad nema Savića, Vujačić se nameće kao lider u centralnom dijelu odbrane.

“ Ja sam uvijek davao maksimum, najveća je odgovornost na meni, alit u sui moji saigrači, moramo igrati kao tim. Što se tiče Savića, ne treba trošiti riječi jer znamo koliko nam znači, ali šta je tu je, ko god bude igrao mora dati maksimum”

Ekipa Roberta Prosinečkog je u nizu od četiti poraza - situacija koja nije prijatna. Dueli sa Turskom i Velsom možda ne dolaze u najbolje vrijeme, ali jesu prilika da se izađe na crtu dobrim ekipama, protiv kojih smo u prošlosti znali da napravimo i dobar rezultat. Sjetimo se samo 1.septembra 2021. godine i majstorije Rista Raudnovića u Istanbulu za 2:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније