Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

08. 10. 2024. 09:09 >> 09:09

zbog rasizma

FIFA nemilosrdna; Marko Kurto suspendovan deset utakmica

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je italijanskog fudbalera Marka Kurta na 10 mečeva zbog toga što je vrijeđao fudbalera Vulverhemptona Hvang Hi-Čana.

„Marko Kurto je proglašen odgovornim za diskriminitarno ponašanje i kažnjen je suspenzijom na 10 utakmica. Polovina tih mečeva je uslovna kazna u periodu od dvije godine, a igraču se nalaže i društveno koristan rad i edukacija“, izjavio je portparol FIFA.

Incident se dogodio 15. jula na prijateljskoj utakmici između Koma i Vulverhemptnona, Kurto je tom prilikom rekao jednom svom saigraču da „ignoriše Hvanga, jer je umislio da je Džeki Čen“.

Vulverhempton je posle utakmice uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji, koja je rekla da je nemoćna, pošto se utakmica nije igrala pod njenim okriljem.

Potom je reagovao i Fudbalski savez Južne Koreje, čiji je Hvang Hi-Čan reprezentativac, i prijavio incident FIFA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније