Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 10. 2024. 14:12 >> 14:13
Čitaj mi:

PODGORICA

U KCCG od danas dozvoljene posjete

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici od danas su dozvoljene posjete pacijentima koji se nalaze na bolničkom liječenju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, posjete će se obavljati svakog dana u trajanju od dva sata u terminu od 14 do 16 sati.

Naglasili su da pacijenta u navedenom terminu može posjetiti samo jedna osoba u trajanju od 20 minuta.

"Takođe, naglašavamo da posjetioci tokom boravka u bolesničkoj sobi, pored intenzivnih i poluintenzivnih jedinica, u odjeljenjima onkologije i hematologije obavezno nose ličnu zaštitnu opremu", piše u saopštenju KCCG. 

Prije ulaska u bolesničku sobu, poručuju iz KCCG, potrebno je da se posjetilac javi odjeljenskom osoblju kako bi dobio odgovarajuće smjernice.

"Posjeta pacijentu mora se odložiti ukoliko posjetilac ima simptome i znake respiratorne infekcije i ukoliko ima akutnu gastrointestinalnu infekciju (povraćanje, dijareju). Prilikom posjete pacijentu nije dozvoljeno sjedenje na bolesničkom krevetu, dok je prije ulaska i nakon izlaska iz bolesničke sobe obavezna dezinfekcija ruku. Navedene preporuke se mogu mijenjati u skadu sa trenutnom epidemiološkom situacijom", dodaje se u saopštenju KCCG.

Podsjetimo, posjete u svim jedinicama intenzivnog liječenja imaju poseban, ograničen termin, tj. samo jedan član uže porodice ili staratelj, uz poštovanje protokola ovih organizacionih jedinica, može posjetiti pacijenta uz nadzor medicinskog osoblja najduže deset minuta, svakog dana u periodu od 14 do 16 sati.

Posjete nijesu dozvoljene u Klinici za infektivne bolesti, Akušerskom odjeljenju kao i Odjeljenju za terminsku novorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Istom Naredbom prestaje da važi i obavezno nošenje zaštitne maske u zdravstvenim ustanovama (izuzetak prethodno navedene situacije), kao i obavezno testiranje pacijenata na koronavirus za bolničko liječenje, zatim invazivne dijagnostičke i terapijske procedure.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније