Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Mreža TVCG ]

02. 10. 2024. 16:20 >> 16:23
Čitaj mi:

ĐAKOVIĆ SAOPŠTIO

"Ne prijeti uništenje stočnog fonda, naknade sljedeće nedjelje"

Ukoliko se do petka 4. oktobra ne odrede lokacije za zakopavanje eutanaziranih krava, dio farmera će životinje dovesti pred opštinu Danilovgrad, pred veterinarsku upravu ili pred Ministarstvo poljoprivrede.

To je saopštio predstavnik stočara iz Danilovgrada Vladimir Lakić. 

Sa druge strane, direktor Uprave za fitosanitarne poslove Vladimir Đaković tvrdi da ne prijeti uništenje stočnog fonda, a da će naknade za stočare biti uplaćene sljedeće nedjelje.

Zaražena grla se nalaze na dva gazdinstva trenutno u Danilogradu.

"Ti farmeri moraju da sprovedu mjere i radnje koje im inspektor naloži, dakle odvojiti zdrava grla od bolensih. Farmeri se ponašaju odgovorno i slušaju upustva inspektora. Ostala grla su eutanazirana", rekao je Đaković u emisiji "Mreža" na TVCG. 

Đaković tvrdi da u Crnoj Gori ne prijeti uništenje stočnog fonda, ali da će dio farmera pretrpjeti značajne ekonomske štete.

"U najkraćem mouzćem roku nadoknadićemo štetu za svako grlo koje je eutanazirano. Prve uplate se mogu očekivati sljedeće nedjelje. Sa puno pažnje pristupamo obnavljanju stočnog fonda i mjerama", poručio je Đaković. 

Povodom alarmantne situacije danas je održan sastanak stočara sa Upravom za fitosanitarne poslova. Predstavnik stočara Iz Danilovgrada Vladimir Lakić rekao je novinarima nakon sastanka da trenutno nema lokacije za zakopavanje zaraženih životinja.

"Drugo pitanje je bilo šta raditi sa serološki pozitivnih životinjama. I na to pitanje danas nismo dobili odgovor. Ostalo je da u narednom periodu da stručni tim donese odluku šta da sa tim životinjama radimo koje nisu za eutanaziju", rekao je on. 

Lakić tvrdi da su crnogorski darmer dovedeni u nezavidan položaj.

"Pojedini ljudi koji su se bavili ozbiljno ovim poslom postaće socijalni slučajevi", zaključio je Lakić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније