Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

04. 10. 2024. 17:45 >> 17:45

Jakšić-Stojanović sa ministrom nauke i istraživanja Češke

Pažnju će posvetiti podsticanju mobilnosti studenata, naučnika i istraživača

Reforme u obrazovanju, nauci i inovacijama ključne su za napredak društva, a ulaganja u ove sektore mogu značajno doprinijeti dugoročnom prosperitetu Crne Gore i njenom evropskom putu, poručila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić – Stojanović.

 

Ona je jutros u Budvi održala radni doručak sa ministrom nauke i istraživanja Češke Republike, Marekom Ženíšekom i ambasadorkom Češke Republike u Crnoj Gori, Nj.E. Janinom Hřebíčkovom.

Teme sastanka bile su pravna regulativa za podsticanje naučno-istraživačke djelatnosti, etika u istraživanju, promocija nauke i istraživanja, ulaganje u studente i mlade istraživače, kao i uspostavljanje bliske saradnje između dvije države u oblasti razmjene znanja i mobilnosti naučnika i istraživača.

"Jakšić-Stojanović izrazila je zahvalnost Janini Hřebíčkovoj, ambasadorki Češke Republike na organizaciji ovog susreta, kao i na kontinuiranim naporima za unapređenje saradnje između Crne Gore i Češke Republike. Predstavila je aktivnosti Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u oblasti unapređenja obrazovnog sistema, nauke i inovacija, naglašavajući posvećenost Vlade Crne Gore ulaganju u obrazovanje kao osnovu za društveni i ekonomski razvoj", navodi se u saopštenju. 

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja između Crne Gore i Češke Republike dodatno produbi u oblastima obrazovanja, nauke i inovacija.

"U narednom periodu, posebna pažnja biće posvećena podsticanju mobilnosti studenata, naučnika i istraživača, kao i promociji zajedničkih aktivnosti u ovim oblastima, s ciljem jačanja bilateralnih odnosa i razmjene znanja između dvije države", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније