Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M. V.

04. 10. 2024. 19:05 >> 19:05

Damir Rebronja

"Zapisnici potpisani bez primjedbi, mahinacije neće uspjeti"

Kotorski advokat Damir Rebronja oglasio se povodom aktuelne političke situacije u tom gradu.

Njegov osvrt prenosimo integralno:

Dana 29.09.2024. u Kotoru su održani lokalni izbori. Cijeli izborni dan je protekao bez ijedne jedine prijave povrede biračkog prava jednog, jedinog građanina ma koje političke pripadnosti. Jedini "incident" se dogodio tokom jutra kad je DPS podnio prijavu protiv Demokratske alternative jer su sumnjali da ih ovi kontrolišu i snimaju iz obližnje prodavnice.

Ispostavilo se da je dojava lažna, a da je Piper iskoristio neradni dan da izvrši neke radove na svojoj prodavnici.

Nakon završetka glasanja Birački odbori su prebrojali glasove i bez ijedne jedine primjedbe potpisali zapisnike. Glasovi su stigli u Opštinsku izbornu komisiju čiji sam član, i na osnovu tih zapisnika smo objavili preliminarne rezultate Izbora 2024.
Kada u OO DPS shvataju da im za još jedan mandat nedostaje tridesetak glasova, počinje ofanziva. Stižu dojave i prigovori o epskoj krađi.

Kreće prebrojavanje nevažećih listića sa svih trideset i sedam biračkih mjesta i utvrđuje se da je na jednom biračkom mjestu predsjednik biračkog odbora oglasio nevažećim listiće na kojima se zaokružilo flomasterom (pogađate ko se decenijama služi markiranjem glasačkih listića). Svakako, flomasterom se može glasati, pa smo tih 6(slovima šest listića) istog trenutka upisali u glasove DPS.

Kad ne lezi vraže. Ohrabren ovim influksom glasova traži prebrojavanje SVIH GLASOVA, SVIH LISTA I SVIH BIRAČKIH MJESTA U OPŠTINI.

Nakon četvorosatnog prebrojavanja ispostavlja se da su- Oh Bože, Oh Madona- za nekoliko glasova zapravo oštećeni ZBK, Demokratska Alternativa, Kotorski Pokret i Demokrate, a da su nekoliko glasova greškom dodati - pogađate - najlegalističkijoj partiji na svijet i u beograd -DPS.

U tom trenutku najlegalističkija partija na svijet dolazi do zaključka da ta izborna krađa epskih razmjera "nije trenutno sa nama u sobi", pa se domišljaju drugi načini da se dođe do još dvadesetak glasova.

Biračko mjesto broj 17 Prčanj je stiglo kao na tacni! Tamo je svaki glas prebrojan, svakoj listi je upisan rezultat, birački odbor je to potvrdio na zapisniku, problema nije bilo... Međutim, prilikom odlaska kod nepokretnih glasača, neđe su izgubili dva kupona., koja smo tražili i tražili ali jebiga, ko zna đe su ostali.
NEPRAVILNOST ! PONAVLJANJE!

Moramo zaštititi demokratiju, DPS je pokraden! Na moje pitanje kojem je to biraču uskraćeno biračko pravo, i na koji su način dva kupona oštetila izbornu listu - odgovora, pogađate nema.
Moramo zaštititi Zakone i Ustav Crne Gore je mantra koje smo se naslušali poslednja dva dana.

Kada su pribavljene Odluke USTAVNOG SUDA Crne Gore od 2009. od 2023.g u kojima se više puta presuđuje DA SE IZBORNI POSTUPAK NE MOŽE PONAVLJATI ako nepravilnost nije imala bitan uticaj na rezultate, tada prestaje borba DPS-a za Ustav Crne Gore, odjednom se fokus prenosi na proceduru i administraciju.

Član sam Opštinske Izborne Komisije u nekoliko poslednjih izbornih ciklusa, i vjerujte mi kad kažem da za to vrijeme, a usuđujem se reći i deceniju dvije unazad - nikad niko nije toliko branio Zakon, kao danas DPS kad im fali dvadeset glasova za novi mandat. Nikad niko nije tražio ponavljanje glasanja zbog kupona, nevažećeg listića ili pogrešno pritisnutog pečata.

Čak i 2020.g. kada je koaliciji ZBK nedostajalo 8 glasova ili 2014.(?) kada je Šešeljevcima falilo 17 glasova NIJE BILO PONAVLJANJA IZBORA . Prebrojani su glasovi, što je bilo moguće ispraviti - ispravljeno je, ali novog glasanja nije bilo.

Razlog zbog kojeg pišem danas ovaj status je Obavještenje DPS objavljeno u medijima kojim pozivaju stanovnike Prčanja da masovno izađu na ponovljene izbore i spriječe iZbOrNe mAhInAcIjE na biračkom mjestu br.17.

Inače, ako nekoga interesuje, predsjednik na Biračkom mjestu br.17 je bio iz koalicije Evropski savez, a većinu članova Biračkog odbora su imali DPS-HGI-ES.

Budite sigurni u jedno- kad vas šampioni demokratije pozivaju da branite svete demokratske principe, znajte da su ti ideali- njihovi mandati.

U toku postovanja ovog statusa saznajem da je usvojen prigovor jedne liste i da je poništena odluka o ponavljanju izbora.

Vjerovali ili ne, izgleda da nema odustajanja. Kako bi opet izgurali ponavljanje glasanja krenuli su ofanzivom na jedinog u cjelosti do sada čistog učesnika izbornog procesa - CGA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније