Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M. [ Klix.ba ]

22. 09. 2024. 16:31 >> 07:18
Čitaj mi:

rasformiran teatar

Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori

Ne stišavaju se reakcije javnosti iz cijele regije nakon što je otkriveno da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom, a za Klix.ba oglasio se i crnogorski glumac Omar Bajramspahić.

Naime, prije nešto manje od mjesec dana Bajramspahić je s Kasumovićem glumio u predstavi "Samo pošteno pa ko koga zajebe" ili "Osmi smrtni grijeh" reditelja Obrada Nenezića.

Uz to, Kasumović, Bajramspahić i Nenezić su osnivači nezavisnog OMO teatra, a spomenuta predstava je bila prvi projekt novoosnovane teatarske kuće.

"Saznao sam o ovoj užasnoj situaciji iz medija i najblaže rečeno šokiran sam. Drago mi je da je mladić koji je žrtva progovorio, jer ovakvi zločini moraju biti oštro kažnjeni, a žrtvama pružena svaka moguća podrška", kazao nam je Bajramspahić.

Dodao je i da je saradnja s Kasumovićem prekinuta.

"Svaka saradnja s njim je prekinuta, a OMO teatar rasformiran", dodao je.

Podsjećamo, ovaj slučaj pedofilije se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom da zakon dopušta da se može otkupiti do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je glumac to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

Javila se još jedna Kasumovićeva žrtva

Kada se mislilo da ne može gore, u javnosti su se pojavile nove informacije, odnosno da to nije jedini mladić koji je pretrpio traume zbog Kasumovića.

Naime, Raport, koji je i otkrio ovaj slučaj, sada su objavili informaciju da je juče njihovu redakciju posjetila žrtva, tačnije, mladić zbog kojeg je Kasumović presuđen te da je riječ sada o dvije osobe.

Dakle, u Narodnom pozorištu Sarajevo taj mladić nije bio već drugi koji je smogao hrabrosti javno istupiti i ispričati svoju priču, prenosi Avaz.

S druge strane, mladić zbog kojeg je Kasumović osuđen na godinu zatvora koju je platio nije javno iznosio detalje o ovom slučaju te je u redakciju Raporta ušao s roditeljima i tom prilikom rekao da je ohrabren i ponukan bio time što je za sada nepoznata osoba u Narodnom pozorištu ustala i otkrila istinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније