Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

B.Bu. [ Glossy ]

07. 10. 2024. 12:47 >> 12:47
Čitaj mi:

NEIZOSTAVNI MODNI TREND

Bijela košulja ne izlazi iz mode

Bijela košulja je jedan od najpopularnijih i najsvestranijih odjevnih predmeta u savremenoj modi. Ona se može nositi u različitim prilikama, od poslovnih do svečanih, ali i kombinovati sa raznim drugim komadima garderobe.

 


Bijela košulja ima i svoju kulturnu i istorijsku dimenziju, koja se ogleda u njenom simbolizmu i značenju.

Ona je često i dio tradicionalne narodne nošnje, koja se razlikuje od regiona do regiona. Bijela košulja je obično izrađivana od lana, konoplje ili pamuka, a ukrašena je vezom i drugim detaljima.

Muškarci su nosili bijele košulje sa pantalonama, prslucima, pojasevima i kapama, dok su žene bijele košulje uparivale sa suknjama, pregačama, pojasevima i maramama.

Bijela boja je simbolizovala čistoću, nevinost i svečanost, pa se bijela košulja često oblačila za vjenčanja, krštenja i druge važne događaje.

U Evropi i Americi, bijela košulja je postala popularna u 19. i 20. vijeku, kada su je počeli da nose muškarci iz viših slojeva društva, kao znak statusa i elegancije. Bijela košulja je bila povezana sa formalnošću, autoritetom i profesionalizmom, pa se često nosila uz odijelo i kravatu. Mnogi se slažu da su i danas, muškarci najprivlačniji kada obuku blještavo bijelu košulju.

Žene su, takođe, počele da nose bijele košulje kao dio svog poslovnog ili ležernog stila, inspirisane muškim modnim trendovima. Bijela košulja je postala simbol emancipacije, samopouzdanja i slobode izražavanja žena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније