Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 10. 2024. 13:52 >> 13:53
Čitaj mi:

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Mihailovićeva simultanka protiv Partizana, u crnogorskom derbiju ACB slavila Mursija, sjajan Peri

Vikend crnogorskih košarkaša obilježila je sjajna partija Vladimira Mihailovića protiv Partizana.

Naš bek, koji brani boje Zadra, bio je nerješiva enigma za evroligašku ekipu, a ubacio je na kraju 29 poena (6/7 za dva, 4/9 za tri). Nažalost, to nije bilo dovoljno, pa je beogradski klub slavio bukvalno u posljednjim trenucima meča 75:71.

Svakako raduje partija Mihailovića, koji se vratio nakon povrede i pokazao da je i dalje koš-mašina.

Odličan meč odigrao je i Kendrik Peri, koji je bio najbolji pojedinac u pobjedi Unikahe nad Lejma Korunjom 90:83. Ubacio je 18 poena (6/9 za dva, 2/4 za tri) i bio najbolji strijelac svog tima, uz pet asistencija.

Ipak, meč koji je privukao pažnju ljubitelja košarke u Crnoj Gori bio je duel Mursije i Saragose, u kojem smo imali priliku da vidimo četvoricu reprezentativaca, a slavila je na kraju Mursija 88:74.

Marko Todorović je u pobjedničkom timu imao 8 poena, 4 skoka i dvije asistencije, Nemanja Radović je dao pet poena i uhvatio dva skoka, dok je Džona Radebao postigao 4 poena, podijelio 3 asistencije, uhvatio 2 skoka te zabilježio jednu blokadu.

Kod Saragose, Dubljević je imao 5 poena i 7 skokova.

Nemanja Đurišić nastavlja sa sjajnim partijama u VTB ligi. Njegov Nižnji Novgorod je slavio protiv MBA iz Moskve 71:57, a naš košarkaš je dao 10 poena, imao 8 skokova i 3 asistencije.

Spartak, čije boje brani Danilo Nikolić, poražen je od Dubaija poenima u posljednjim sekundama 80:79.

Naš košarkaš je dao 10 poena i imao osam skokova, ali ne i baš najbolji izbor šuta, budući da je iz igre imao 27,3 odsto (3/11).

Odlična partija Zorana Nikolića u SC Derbiju nije ispraćena pobjedom na gostovanju Krki, budući da je tim iz Novog Mesta slavio 97:91.

Centar iz Nikšića dao je 21 poen (9/11 iz igre), imao je i šest skokova, dvije asistencije te jednu ukradenu loptu.

Igor Drobnjak imao je takođe dobar meč sa 13 poena, po 3 skoka i asistencije, dok je Luka Bogavac postigao 12 poena, uz pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Aleksa Ilić i Đorđije Jovanović večeras igraju protiv Crvene zvezde, derbi 5. kola ABA lige.

Za dva dana na parket izlazi i Nikola Vučević, koji počinje novu sezonu u NBA ligi kao košarkaš Čikago Bulsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније