Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

26. 10. 2024. 20:24 >> 22:39
Čitaj mi:

regionalna liga

Primorac nakon velike borbe savladao Jug, poraz Jadrana

Vaterpolisti Primorca došli su do druge pobjede u Regionalnoj ligi - nakon peteraca i velike borbe savladali su Jug u Budvi 16:15.

Gosti su bolje otvorili duel, imali su 1:0, potom poveli i 3:1. Uspio je Primorac da postigne još jedan gol do kraja prvog perioda i smanji na 3:2.

Početkom drugog dijela igre stigli su Kotorani do izjednačenja - 3:3. Nakon toga po gol na obje strane za 4:4, da bi gosti iz Dubrovika na 2.25 do kraja stigli do 5:4, a ubrzo i do dva gola prednosti - 6:4. U finišu dionice važan gol Sava Ćetkovića za 6:5 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Jug je već početkom treće dionice vratio dva gola prednosti - 7:5, sredinom ovog perioda došao i do maksimalnih plus tri (8:5) nakon što je siguran sa pet metara bio Rino Burić.

Nisu se predavali izabranici Vjekoslava Paskovića - vezali su dva gola preko Brguljana i Mršića i održali rezultatski priključak pred posljednjih osam minuta.

Jug je praktično iskoristio prva dva napada u posljednjoj dionici i opet stigao do tri gola prednosti - 10:7 i tada je djelovalo da će Primorac teško do bodova.

Uspio je naš predstavnik do kraja meča da izjednači na 12:12 i to na 26 sekudni do kraja golom Šušiašvilija i izbori peterce. Prije toga Primorac je nekoliko puta prilazio i na gol zaostastka (10:9, 11:10).

U penal seriji bolje se snašao Kotorski tim i slavio ukupnim rezultatom 16:15.

Kotorani su došli do druge pobjede, a imaju i tri poraza. Jug je pretrpio treći neuspjeh.

Kod Primorca najefikasniji Matković i Šušiašvili sa po tri gola, Brguljan i Ćetković postigli su po dva.

“Kao što sam pred početak sezone rekao, ovo je liga u kojoj može svako svakoga da pobijedi. To se pokazalo noćas. Dali smo sve od sebe, što se kaže igrali do poslednjeg atoma snage i poslednjeg čovjeka. Sasvim zaslužena pobjeda, stigli smo veliku ekipu Juga koja je tri puta imala tri gola prednosti“, rekao je poslije utakmice u Budvi kapiten Primorca, Draško Brguljan.

U ovoj rundi Jadran je poražen od imenjaka iz Splita 13:12.

Loše su izabranici Vladimira Gojkovića odigrali treću dionicu što ih je na kraju i koštalo poraza - Zvonimir Butić je tada sa dva gola donio Dalmatincima plus dva pred posljednju četvrtinu (10:8). Imali su Splićani i plus tri na tri minuta i 47 sekundi do kraja.

Dmitrij Holod je sa četiri pogotka bio najefikasniji u Jadranu, kod gostiju su po tri puta mrežu tresli Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić.

Primorac i Jadran sada čekaju obaveze u Ligi šampiona - u srijedu u Kotor stiže Sabadelj, iste večeri Jadran gostuje mađarskom Vašašu.

“Nažalost, nismo uspjeli da ostvarimo ono što smo htjeli. Dosta propuštenih prilika, oni su iskoristili maksimum iz svog napada. Ponavljam, mislim da je smo odigral dobru utakmicu. Moramo detaljno analizirati ova meč, jer mogu reći da je s obzirom na nivo igre koji smo pružili ovo pomalo neočekivan i bolan poraz“ kazao je centar Jadrana, Jovan Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније