Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

10. 10. 2024. 18:00 >> 18:05

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Krapović obavijestio VDT o navodnim nezakonitostima Lazarevića

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 10. oktobar.

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao da je jutros obavijestio vrhovnog državnog tužioca da ima saznanja o nezakonitim radnjama načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala, Zorana Lazarevića. Rekao je da, zbog očuvanja vladavine prava, očekuje da tužilaštvo sprovede istragu da li u postupcima Lazarevića ima elemenata krivičnog djela, a da čeka da čuje šta će članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost u petak reći na više disciplinskih prekršaja načelnika.

Iako je od oktobra do aprila 2023. godine konstatovano prisutno visoko zagađenje vazduha u Sjevernoj i Centralnoj zoni, evidentirano je poboljšanje u odnosu na 2021. i 2022. godinu. To se navodi u Informaciji o stanju životne sredine u Crnoj Gori za 2023. godinu.

Evropski sud za ljudska prava donio je danas odluku protiv Crne Gore u predmetu Alić i drugi protiv Crne Gore, te istakao da zbog dužine trajanja postupka pred Ustavnim sudom Crne Gore od 4 godine i 8 mjeseci država Crna Gora treba da isplati podnosiocima predstavke 53.030 eura. To je saopšteno iz Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Nakon 35 dana završen je projekat čišćenja hercegnovskog podmorja na četiri lokaliteta: Rose, ušće rijeke Sutorine od mosta do mora i dio rijeke, Škver i Topla, od Hunguest hotela Sun resort do restoraana “Mimoza”.U Donjoj Jablanici u Bosni i Hercegovini je nađeno još jedno tijelo žrtve prošlonedjeljne katastrofalne poplave, objavila je danas regionalna televizija N1.

Legendarni španski teniser Rafael Nadal saopštio je da završava profesionalnu karijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније