Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

10. 10. 2024. 16:42 >> 16:47
Čitaj mi:

OPŠTINA NIKŠIĆ

Mreže postavljenje, lokacija u Ljeskovom dolu propisno obezbijeđena

Iz Opštine Nikšić su obavijestili da su propisno obezbijedili lokaciju na obodu MZ Bogetići gdje su odložene eutanizirane krave koje su bile oboljele od kju groznice. Ova akcija je uslijedila nakon što su iz MZ uputili i danas dopis u kojem traže da se ispoštuje dogovoreno i lokacija propisno obezbijedi. Mještani su bili dali i rok do ponedjeljka ili će početi sa protestima.

Iz Opštine Nikšić poručuju da su na lokaciji u Ljeskovim dolima, gdje je zakopana stoka zaražena kju groznicom, postavljene mreže, kako je i dogovoreno sa mještanima MZ Bogetići.

"Razumijevajući zabrinutost građana MZ Bogetići, bili smo u stalnoj komunikaciji sa njihovim izabranim predstavnicima. Lokacija na kojoj je zakopan prvi kontingent eutanaziranih životinja nalazi se na obodu MZ Bogetići, te smo, u skladu sa prethodnim zahtjevom, na istoj postavili svjetlosnu signalizaciju radi odvraćanja divljih životinja. Ova signalizacija imala je za cilj da spriječi potencijalno ugrožavanje lokacije, sve do postavljanja zaštitne ograde specifičnih karakteristika, koja će obezbijediti trajnu zaštitu. Predstavnike mjesne zajednice smo blagovremeno obavijestili o poteškoćama s kojima smo se suočili u procesu nabavke navedene ograde“, naglasili su iz Opštine Nikšić.

Kako dodaju, uprkos izazovima, radnici opštine, zajedno sa DOO Komunalno, kontinuirano su obilazili predmetnu lokaciju i preduzimali sve neophodne mjere kako bi se osigurala njena potpuna sanacija.

"Danas želimo obavijestiti javnost da je zaštitna ograda postavljena i da je lokacija adekvatno obezbijeđena. Ovim putem želimo okončati sve buduće spekulacije, insinuacije i naročito, političke zloupotrebe povodom ovog pitanja. Ističemo da ćemo nastaviti da djelujemo u skladu sa zakonskim propisima i u najboljem interesu naše zajednice, pružajući podršku farmerima koji su u ovoj situaciji najteže pogođeni“, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić.

Dopis koji je stigao iz Savjeta MZ Bogetići, kako navode, vjeruju da nije poslat iz loše namjere, već nedovoljne informisanosti, ali da bi mogli dovesti dio javnosti u zabludu.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Bogetići Mijajlo Škuletić dopisom je ranije danas upozorio nadležne u Opštini Nikšić da je prošao rok do kad su trebali da saniraju lokaciju gdje je zakopane krave zaražene kju groznicom. U dopisu Opštini su dali novi rok, a to je ponedjeljak.

U Ljeskovom dolu, koje pripada MZ Bogetići, početkom septembra sa lokacije u Župi premješteno je i zakopano 45 grla eutanazirane i uginule stoke koja je bila zaražena kju groznicom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније