Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

10. 10. 2024. 17:14 >> 17:14

Šef NATO

Ne brinite zbog moguće pobjede Trampa na izborima

Novi generalni sekretar NATO Mark Rute je danas u Londonu izjavio da nije zabrinut zbog mogućnosti da republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp pobijedi na izborima koji će tamo biti kroz manje od mjesec dana.

"Prestanite da brinete o Trampovom predsjednikovanju. Znam da on potpuno razumije i slaže se sa mnom da se ovaj rat u Ukrajini ne odnosi samo na Ukrajinu, već i na sadašnju i buduću bezbjednost SAD", rekao je on.

Rute je poslije sastanka s britanskim premijerom Kirom Starmerom kazao da je "apsolutno uvjeren" da će SAD ostati posvećen bezbjednosti evropskog kontinenta.

U slučaju pobjede Trampa na predsjedničkim izborima 5. novembra neki od evropskih saveznika u NATO-u strahuju da će SAD biti od manje posvećene bezbjednosti Evrope i prestati da vojno podržavaju Ukrajinu.

Bivši premijer Holandije Mark Rute koji je 1. oktobra stigao na čelo NATO-a, odmah je odbacio strahovanja zbog moguće izborne pobjede Trampa i tada rekao: "Nisam zabrinut, dobro poznajem oba kandidata i radio sam sa Donaldom Trampom četiri godine".

Na američkim izborima protivkandidatkinja Trampa je potredsjednica SAD Kamala Haris, iz sada vladajuće Demokratske stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније