Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

07. 10. 2024. 11:05 >> 11:05

IZVJEŠTAJ

Finansijski izvještaj Skupštine Crne Gore dobio pozitivno mišljenje DRI

Finansijski izvještaj Skupštine Crne Gore za 2023. godinu dobio je pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI), koja je rezultate revizije, uz utvrđeno činjenično stanje, predstavila u Konačnom izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Skupštine Crne Gore za 2023. godinu, saopšteno je iz zakonodavnog doma.

"Konačni izvještaj DRI izrađen je na bazi finansijske revizije i revizije pravilnosti poslovanja sprovedenih od aprila do jula ove godine, a kojima su obuhvaćeni izdaci Skupštine Crne Gore za prethodnu godinu. Revizija je sprovedena u skladu sa Međunarodnim standardima vrhovnih revizorskih institucija (ISSAI)", kaže se u saopštenju.

Rezultati revizije, kako se navodi, pokazuju da je finansijski izvještaj Skupštine, u svim materijalnim aspektima, sastavljen u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor.

"Ovu pozitivnu ocjenu u izvještaju takođe prate nalazi i preporuke za dalje unapređenje poslovanja kojima će Skupština Crne Gore pristupiti sa dužnom pažnjom i u najkraćem roku utvrditi plan aktivnosti za njihovu realizaciju. U skladu sa procedurama koje regulišu postupak kontrolne revizije Skupstina će posvećeno raditi na kontinuranom unapređivanju svog poslovanja vodeći se nalazima izvještaja, relevantnim propisima, kao i standardima dobrog upravljanja", kaže se u saopštenju.

Dodaju da uz već tradicionalno prepoznate rezultate na polju otvorenosti i transparentnosti rada, "koji našu instituciju čine primjerom u zemlji i regionu, Skupština Crne Gore na ovaj način potvrđuje i svoju snažnu opredijeljenost afirmaciji principa odgovornog finansijskog upravljanja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније