Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

07. 10. 2024. 17:51 >> 17:58
3
Čitaj mi:

POSJETA HRVATSKOJ ZAJEDNICI

Milanović u Tivtu, interesovao se za položaj Hrvata u Grnoj Gori

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Crnu Goru, a u Tivtu se sastao sa predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

U Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi sastanku su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kao i predsjednici hrvatskih udruga u Boki kotorskoj.

"Milanović se interesovao za političke i društvene prilike, kao i položaj Hrvata u Crnoj Gori. Predsjednik je naglasio kako će Hrvatska nastaviti pružati podršku hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, posebno u vezi s očuvanjem njihovih prava i kulturnog nasljeđa", saopšteno je iz HGI.

Predsjednik HGI-ja Adrijan Vuksanović pozvao je pripadnike hrvatske nacionalne zajednice da daju glas Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

"Mi s optimizmom, u zajedništvu sa Hrvatskom nastavljamo dalje svoju misiju u očuvanju hrvatskog identiteta u Crnoj Gori i jačanju državnog subjektiviteta Crne Gore. To je naš magistralni pravac i ta integrativna politika koju smo zastupali i zastupamo očigledno daje rezultat, što nam je ponos i radost“, izjavio je Vuksanović nakon sastanka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније