Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

11. 10. 2024. 17:53 >> 17:53

BRITANSKA POLICIJA

Još 40 žena prijavilo Al Fajeda zbog zlostavljanja

Britanska policija saopštila je danas da je još 40 žena prijavilo da ih je preminuli vlasnik robne kuće “Harods” Mohamed Al Fajed zlostavljao, a prijave su podnijele nakon što ga je 65 žena u dokumentarnom filmu Bi-Bi-Sija već optužilo za seksualno zlostavljanje i silovanje.

Najnovije optužbe obuhvataju prestupe koji uključuju seksualno uznemiravanje i silovanje između 1979. i 2013. godine, saopštila je danas londonska policija, prenosi Rojters.

Britanska policija je u septembru pozvala sve osobe koje bi imale optužbe protiv Al Fajeda da se jave i saopštila da će pokrenuti krivično gonjenje protiv drugih osumnjičenih ljudi.

“Otkako je dokumentarac emitovan i poslije nedavnog poziva koji smo uputili, detektivi su primili više informacija, većinom povezanih sa aktivnostima Mohameda Al Fajeda, ali se neke odnose i na postupke drugih ljudi”, rekao je Stiven Klejman, načelnik specijalnog odjeljenja za kriminal Metropolitenske policije u Londonu, prenosi Tanjug.

Žene su se javile nakon emitovanja dokumentarnog filma “Al Fajed: Predator u ‘Harodsu'”, a u svojim prijavama nagovještavaju da je Al Fajed, koji je umro prošle godine, koristio širi spektar taktika zlostavljanja i da je takođe ciljao na žene zaposlene van njegovog preduzeća.

Od 65 žena koje su kontaktirale Bi-Bi-Si kako bi prijavile zlostavljanje, njih 37 je navelo da su radile u “Harodsu”.

U najranijoj optužbi za zlostavljanje koju je Bi-Bi-Si registrovao, jedna žena je kazala da ju je Al Fajed napao u Dubaiju 1977. godine, osam godina prije nego što mu je kupovina robne kuće “Harods” u Londonu pomogla da postane poznato ime u Velikoj Britaniji.

Bi-Bi-Si je razgovarao i sa ženama koje nisu bile zaposlene kod Al Fajeda, a koje tvrde da im je on prišao i da ih je napao, među kojima su žene koje su radile u cvjećari, šminkerke i druge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније