Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Gradski portal ]

11. 10. 2024. 19:48 >> 19:48

Zarija Pavićević

Prijetnje članovima Vladine komisije za provjeru lažnih diploma udar na državu

Otvorene prijetnje članovima Vladine komisije za provjeru lažnih diploma se nastavljaju, a od nadležnih organa još uvijek nema odgovora, istakao je za RTV Gradsku Zarija Pavićević, jedan od predstavnika komisije i žrtva prijetećih poruka. Kako navodi, to je udar ne samo na pojedinca, već i na državu i njene građane.

Otkrivanje lažnih diploma u Crnoj Gori, a sumnja se da ih ima preko 25 hiljada, do nedavno je bilo “mrtvo slovo na papiru”. Ipak od kako je Vlada nedavno oformila komisiju koja se bavi provjerom diploma sumnjivog karaktera, tako je ovaj društveni problem “pokazao svoje zube”, piše Gradski portal.

Članovima komisije stižu prijetnje koje nisu bezazlene, a jedan od njih Zarija Pavićević, koji inače godinama radi na otkrivanju lažnih diploma, nedavno je dobio prijetnje smrću.

„U prvoj prijetnji prije tri godine bile su užasne poruke, čak su se pominjala imena porodice, prijetnje ubistvom, prijetnje mučenjem, ali ne možemo se lako zastrašiti i preplašiti“, poručuje Pavićević.

Pored uznemirujućih poruka koje sadrže prijetnje smrću, umnogome zabrnjivana što, prema riječima Pavićevića, nema reakcije državnih organa.

 

„Poražavajuće je što evo već toliko godina mi nismo dobili nikakav odgovor po pitanju tih prijetnji, iako smo dostavili sve, i br tel. sa koga su poslate prijetnje, kao i osnov sumnje ko bi to mogao da uradi, kao što smo sada to uradili i u ovoj prijetnji predstavnicima Uprave policije“, objašnjava Pavićević.

Oštra osuda lažnih diploma treba da postane društveno prihvatljiva kategorija, jer građani imaju važnu ulogu u suzbijanju ove vrste kriminala a veliki broj ljudi, podsjeća, sumnja se na 25 hiljada lažnih diploma, radi u državnim organima.

„I da konačno možemo da kažemo da Marko Marković ima lažnu diplomu, on je kolega koji je sto do mene, ne želim tu da ga vidim zato što radim njegov dio posla koji on ne zna“, objašnjava Pavićević.

Na pitanje da li se plaši, Pavićević odgovara odrično.

“Ne smijemo dozvoliti da nam djecu podučavaju prosvjetni radnici sa lažnim diplomama, kao ni da nas liječe oni koji to znaju da rade”, zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније