Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.J. [ Tanjug ]

04. 10. 2024. 07:32 >> 07:32
Čitaj mi:

zelenski

"Front mora biti ojačan, NATO razumije potrebe Ukrajine"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je danas sa novim generalnim sekretarom NATO-a Markom Ruteom, što je njegova prva inostrana posjeta otkako je postavljen na funkciju generalnog sekretara Alijanse.

„Danas je novi šef NATO-a Mark Rute prvi put posjetio Kijev – odmah nakon što je dobio ovlašćenja generalnog sekretara Alijanse. Jasno je koliko je važno da se u potpunosti sprovede svaki od naših sporazuma o podršci u oblasti odbrane koja je potrebna za kraj ovog rata (sa Rusijom)“, rekao je Zelenski nakon razgovora sa Ruteom, prenio je Ukrinform.

Predsjednik Ukrajine je dodao da je za Ukrajinu važna protivvazdušna odbrana.

„Vidimo da je jedan od glavnih razloga za odsustvo bezbjednosti na nebu Ukrajine, a posebno u blizini granica NATO, odsustvo odluka o zajedničkom radu i odbrani. Ono što funkcioniše na nebu Bliskog istoka i pomaže odbrani Izraela, može da djeluje i na nebu u našem dijelu Evrope“, rekao je Zelenski.

On je naglasio da će Ukrajina da nastavi da ubeđuje svoje partnere da uvedu sredstva za efikasnu zaštitu neba.

Zelenski je dodao da je „pitanje pozivanja Ukrajine u NATO stalno na pregovaračkom stolu“.

Prema njegovim riječima, danas je sa Ruteom razgovarao o detaljima ulaska Ukrajine u Alijansu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније