Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

04. 10. 2024. 08:19 >> 08:19
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

Svaka treća osoba o svojoj ishrani odlučuje na osnovu iskustva sa društvenih mreža

Trećina ispitanika ishranu mijenja u skladu sa savjetima koje pronalazi na društvenim mrežama. Takođe, svaka peta odrasla osoba priznaje da se u odlukama o hrani potpuno oslanja na društvene mreže i da ih smatra legitimnim izvorom informacija, pa je od 2.000 ispitanih samo 28 odsto navelo da prije nego nešto ubace ili dodaju na svoj jelovnik provjere isa stručnjacima, kuvarima, dijetetičarima.



Zanimljivo, pod uticajem društvenih mreža je više od četvrtine odraslih iz ishrane potpuno izbacilo hljeb, više od petine je izbacilo mlječne proizvode, a 23 odsto ispitanika više ne doručkuje. Takođe, 27 odsto ispitanih smatra da bi s jelovnika trebalo potpuno izbaciti namirnice životinjskog porijekla.

Veliko istraživanje pokazalo je i da su mladi pod najvećim pritiskom da prihvate veganski stil života, prenosi Miror.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније