Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

02. 10. 2024. 10:51 >> 10:53
Čitaj mi:

liga šampiona

Tijago Mota večeras ruši dva klupska rekorda u Ligi šampiona, Liverpul na "Enfildu" sa Bolonjom

Danas su na programu novih devet mečeva Lige šampiona. U ranijim terminima od 18.45 sastaju se Štutgart – Sparta Prag odnosno Salcburg – Brest. Preostalih sedam su na programu od 21h.

Real Madrid će večeras tražiti novu pobjedu na "Pjer Mauroju" na kojem će ih u okviru drugog kola Lige šampiona ugostiti ekipa Lila.

Real je u svom stilu započeo Ligu šampiona, pobjedom nad Štutgartom na "Santijago Bernabeu" (3:1).

To im je bio treći od pet uzastopnih trijumfa koje su ostvarili tokom septembra, međutim taj niz je prekinut za vikend u velikom gradskom derbiju protiv Atletiko Madrida (1:1).

Gosti su na tom meču bili bez Kilijana Mbapea, ali to danas ne bi trebao da bude slučaj, jer je najbolji igrač današnjice otputovao sa ekipom za Francusku, dovoljno se oporavio i biće na raspolaganju Karlu Anćelotiju na "Pjer Mauroju".

Kada je riječ o Lilu, on nije izgubio na posljednjih sedam evropskih utakmica pred svojim navijačima.

Ekipa Liverpula će na "Enfildu" ugostiti prošlosezonsku senzaciju Serije A, ekipu Bolonje.

Od kada je Klopa zamijenio Arne Slot ,novi trener je uradio sjajan posao.

U svakoj utakmici od početka sezone su dominirali na terenu. Sa pet pobjeda u šest odigranih utakmica su prvoplasirana ekipa Premijer lige.

Osim toga slavili su na San Siru u prvom kolu Lige šampiona te su izbacili Vest Hem iz Karabao Kupa.

Sve djeluje sjajno, igraju na visokom nivou, nižu sjajne rezultate a osim toga nemaju većih problema sa povredama i za očekivati je da nastave u ovakvom ritmu.

Što se tiče Bolonje legendarni Tijago Mota je radio fantastičan posao sa ovom ekipom, od početka sezone je Bolonja bila ekipa iz vrha tabele Serije A, bili su najprijatnije iznenađenje te su na kraju sezonu završili među pet najboljih ekipa Italije čime su obezbjedili plasman u Ligu šampiona.

Ipak, ovakve igre nisu prošle nezapaženo. Tijago Mota je preuzeo Juventus a na njegovo mjesto došao Vinćenco Italijano.

Nakon ovakvih promjena Bolonja je trenutno daleko od prošlosezonskog nivo igre. U šest odigranih utakmica Serije A su upisali svega jednu pobjedu a osim toga u prvom kolu Lige šampiona su pred domaćim navijačima remizirali sa Šahtjorom.

Ove ekipe su do sada imale svega dva međusobna prijateljska okršaja. Oba su igrana prije tri godine i u oba je slavila ekipa Liverpula.

U jednom od najzanimljivijih okršaja sastaće se RB Lajpcig i Juventus.

Juventus je u prvom kolu sa 3:1 savladao PSV iz Ajndhovena. Novi trener Tijago Mota na toj utakmici je izveo najmlađi tim Juventusa u istoriji Lige šampiona, sa prosjekom od 25 godina i nepuna tri mjeseca. Odužio mu se već na startu 19-godišnji Kenan Jildiz prvim golom na meču, ali je epitet igrača utakmice ponio nešto stariji, Nikolas Gonzales, koji je upisao gol i asistenciju.

U Seriji A nisu primili nijedan gol na šest utamica i trenutno su drugi sa 12 bodova, jednim manje od lidera Napolija.

Uoči večerašnje utakmice sa Lajpcigom  Mota pred sobom ima dva zadatka - prvi da prekine niz od tri Juventusova poraza na gostovanjima u Ligi šampiona i drugi, da postane tek treći trener u istoriji Juventusa koji je vezao dvije pobjede u prva dva kola Lige šampiona. Do sada je to uspijevalo samo Marčelu Lipiju u šampionskoj sezoni 1995/96 i Fabiju Kapelu devet godina kasnije.

S druge strane, fudbaleri Lajpciga otvorili su novu sezonu Lige šampiona nesrećnim porazom od Atletiko Madrida. Vodili su sa 1:0, ali nisu uspjeli da zadrže vođstvo i primili su gol u 90. minutu. To im je jedini neuspjeh od početka sezone.

Srijeda, 2. oktobar

Đirona - Fejenord (18.45),
Šahtjor - Atalanta (18.45),
Aston Vila - Bajern (21),
Benfika - Atletiko Madrid (21),
Dinamo Zagreb - Monako (21),
Lil - Real (21),
Liverpul - Bolonja (21),
Lajpcig - Juventus (21),
Šturm - Klub Briž (21).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније