Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

09. 10. 2024. 21:51 >> 21:57
Čitaj mi:

Prva pobjeda u Evrokupu: Budućnost očitala lekciju Trentu

Budućnost je reagovala nakon dva poraza u Evrokupu i na tradicionalno neugodnom gostovanju Trentu 85:64 upisala prvi trijumf na evropskoj sceni.

"Plavi" su sjajno ušli u meč, pa su sredinom prve četvrtine već imali devet poena prednosti 11:2. Lemb je sa dva vezana koša prepolovio minus domaćina 11:6, ali su Ferel i Sulajmon odbili nalet rivala 16:8.

Završnica uvodne četvrtine, međutim, pripala je domaćinu koji je serijom 7:2 uhvatio priključak. Nakon 10 minuta igre Budućnost je imala samo koš prednosti 18:16.

Lemb je na startu druge četvrtine pogodio za izjednačenje 18:18, da bi nedguo zatim Mavuge pogodio pod faulom, a potom i dodatno za preokret 21:20.

Uzvratila je Budućnost serijom 7:0, imala i kontru za plus devet, koju nije iskoristio Rajt. Uslijedilo je nekoliko minuta igre koš za koš, da bi onda sa scenu stupio Ferel.

Amerikanac je ubacio dvije trojke u nizu i donio Podgoričanima dvocifrenu prednost 41:31, na 1.24 do kraja prvog dijela.

Trentno je potom dao četiri poena u nizu, a onda je Sulajom u posljednjim sekundama fauliran pri šutu za tri. On je, međutim, ubacio samo jedno bacanje, pa je Budućnost na poluvrijeme otišla sa plus sedam 42:35.

Ferel je sa pet poena otvorio drugo poluvrijeme i sačuvao prednost Budućnosti 47:39. Prišao je Trento na minus tri 47:44, ali se tada razigrao tim Andreja Žakelja. Prvi put su stekli dvocifrenu prednost 54:44, na nešto malo manje od šest minuta prije kraja.

Bio je to uvod u seriju "plavih" 18:0 do kraja treće dionice, kojom su poveli 65:44 i praktično riješili pitanje pobjednika.

Megi je trojkom na startu četvrte četvrtine donio plus 24. Domaćin je nakon toga kako-.tako reagovao i prišao na minus 15 (70:55), na pet i po minuta prije kraja.

Uslijedio je sjajan odgovor Podgoričana, koji su ponovo zatvorili sve prilaze košu i serijom 6:0 otklonili sve dileme, ako ih je uopšte i bilo.

Ferel je vodio "plave" sa 21 poenom, 13 je dodao Tanasković. Treba reći da je debitovao Omić, meč je završio sa četiri poena.

Kod Trenta su se istakali Kole sa 13, odnosno Lemb sa 12 koševa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније