Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

23. 09. 2024. 10:01 >> 10:06
Čitaj mi:

RAZLIČITI PREDLOZI PARTIJA

Ima li rješenja za krizu vlasti u Beranama?

Situaciju u beranskoj Skupštini opštine zakon ne prepoznaje, pa pravni način da se dođe do rješenje ne postoji, kazala je u Jutranjem programu TVCG odbornica NSD-a Vida Ivanović.

“Nikada se u Crne Gori nije desilo da ostanemo preko tri mjeseca bez predsjednika opštine i da je opština slabih funkcionalnih kapaciteta, jer kad vi nemate izvršnu vlast, odnosno nekoga koja je na čelu izvašne vlasti, onda je apsolutno sve u zastoju. To je izazvalo dosta revolta kod naših građana, a situacija je takva da pravni način da se izvučamo iz ovoga sada u ovom trenutku po meni ne postoji”, poručila je Vida Ivanović (NSD).

Demokrate poručuje da su na početku upozoravali da će doći do krize vlasti, te ističu da su izbori jedino rješenje.

“Mi smo tada upozoravali da će grad da bude u totalnoj blokadi, da će da sve stane... Prvi put smo imali Dan opštine gdje nismo imali ni koncert, niti neka velika događanja”, kazao je Martin Kljajić (Demokrate).

Milosava Paunović iz SNP-a kaže da se različito tumači suština prinudne uprave.

“Ako bi se strogo držali slova zakona to bi zaista značilo da ona (prinudna uprava) preuzima funkcije skupštine. Ako skupština ne može da usvoji rebalans, budžet i ostalo, onda po toj logici stvari po slovu zakona, ako striktno gledamo, ne može ni prinudna uprave. Dakle, treba naći mehanizme u ovom trenutku. Mislim da za političku priču manje više nema mjesta. Ja mogu da kažem i da smo mi bili prevareni”, navodi Paunović i dodaje da je ovdje riječ o principima.

“Ako isljučite u tom trenutku SNP kao najjaču iz vlast pod izgovorom manjinske vlade i takozvane saradnje sa DPS-om, a nakon toga dvije godine odete sa Dritanom Abazovićem u koaliciju koji je bio premijer te vlade tu jednostavno govora u principima nema mjesta”, kazala je Paunović.

Branislav Jokić iz DPS-a poručuje da su za tu partiju novi izbori u Beranama jedino rješenje.

“Da vratimo mandat građanima, da pred građane izađemo svi sa svojim programima i da građani odluče kome će dati povjerenje da u naredne četiri godine vodi opštinu Berane. Što se tiče DPS-a, to je tako. A što se tiče prinudne uprave i uvođenja prinudne uprave u Beranama znači moramo da razjasnimo i građanima i crnogorskoj javnosti. Prinudna uprava se u opštini Berane uvodi zbog vlasti, a ne zbog opozicije”, zaključio je Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније