Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

22. 09. 2024. 09:51 >> 09:51

KPSCG

Povezivanje Komore poreskih savjetnika sa evropskim partnerima

Potpredsjednica Komore poreskih savjetnika Crne Gore (KPSCG), Marnela Marković, predstavljala je Crnu Goru na ovogodišnjoj konferenciji CFE Poreskih savjetnika Evrope, koja se održala u Ljubljani okupivši evropske stručnjake iz oblasti poreza.

"Ova prestižna manifestacija ključnih aktera iz oblasti poreskog savjetovanja omogućila je razmjenu znanja, iskustava i ideja među članovima evropskih poreskih savjetodavnih komora", navodi se u saopštenju.

Tokom konferencije, Marković je ostvarila značajne kontakte sa predstavnicima više evropskih komora i udruženja poreskih savjetnika, uključujući Hrvatsku komoru poreskih savjetnika, Udruženje poreskih savjetnika Srbije, kao i komore iz Slovenije, Latvije, Slovačke, Italije.

Ovi susreti, kako je ocijenjeno, predstavljaju važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i stvaranju novih prilika za razvoj poreskog savjetovanja u Crnoj Gori.

„Ovo je bila izuzetna prilika da se povežemo sa kolegama iz regiona i Evrope, razmijenimo iskustva i unaprijedimo našu praksu u oblasti poreskog savjetovanja. KPSCG se zalaže za usklađivanje sa najboljim evropskim praksama, a saradnja sa ovim institucijama je ključna za naš dalji napredak,“ kazala je Marković.

Poseban akcenat tokom konferencije bio je stavljen na nove poreske propise i izazove sa kojima se zemlje Evrope suočavaju u kontekstu digitalne ekonomije i međunarodnog oporezivanja.

Marković je, kao predstavnik KPSCG, aktivno učestvovala u diskusijama harmonizacije poreskih politika i jačanja saradnje među članicama CFE.

Pored formalnih sastanaka i panel diskusija, učesnici su imali priliku da kroz neformalne susrete dodatno prodube saradnju i razmotre mogućnosti za zajedničke projekte.

"Ostvareni kontakti, posebno sa komorama iz zemalja regiona, predstavljaju značajan potencijal za buduće inicijative i razmjenu stručnih znanja", dodaje se u saopštenju.

Konferencija CFE Poreskih savjetnika Evrope održava se svake godine, sa ciljem unapređenja saradnje i koordinacije poreskih savjetnika širom Evrope.

"Prisustvo Crne Gore na ovakvom događaju potvrđuje opredjeljenje naše zemlje ka usvajanju i implementaciji savremenih evropskih poreskih standarda", navodi se u saopštenju.

KPSCG je uspješno predala kompletnu dokumentaciju za prijem u članstvo CFE – Tax advisers Evrope.

"Sa ovim korakom, potvrđujemo našu posvećenost unapređenju poreskog sistema i primjeni evropskih standarda. Očekujemo zvaničan prijem u članstvo na narednoj skupštini CFE, što će dodatno osnažiti našu saradnju sa evropskim poreskim institucijama i donijeti nove mogućnosti za razvoj i reforme u ovoj oblasti", dodaje se u saopštenju.

Učešće Marković na ovom prestižnom događaju samo je jedan od koraka ka jačanju međunarodne pozicije Komore poreskih savjetnika Crne Gore i unapređenju profesionalnog razvoja u oblasti poreskog savjetovanja u zemlji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније