Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P. R.

22. 09. 2024. 17:23 >> 17:53
1
Čitaj mi:

PES

"Rakčević ne protestuje kad nelegalno gradi njegova familija i kad URA koalira sa DPS"

Pokret Evropa sad (PES) navodi u saopštenju da je kandidat za gradonačelnika liste "Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu!" Luka Rakčević napadno i licemjerno glasan u prozivanju drugih za slične postupke, ali ne protestuje kad nelegalno grade članovi njegove porodice, dodajući da nije protestovao ni protiv vlade koja je nastala uz podršku Demokratske partije socijalista (DPS).

"Listovi nepokretnosti oca i brata Luke Rakčevića, Nemanje i Gorana, dokazuju da su vlasnici više stambenih zgrada i prostora sagrađenih bez dozvole. Dok se stari student Rakčević, po sopstvenom iskazu, dosljedno pojavljivao na svim protestima protiv devastacije prostora, odnosno divlje gradnje, to jedino nije uradio zbog više primjera te prakse u sopstvenoj porodici", navodi se u saopštenju.

Iz PES-a tvrde kako porodica Luke Rakčević "nelegalno grade godinama".

"I to bi se možda i tumačilo kroz kontekst uobičajenih DPS praksi jednog vremena, kojem ni oni nijesu odoljeli. Međutim, gospodin Rakčević je napadno i licemjerno glasan u prozivanju drugih za slične postupke. Rakčević nije, ali i očigledno neće protestovati protiv nelegalne gradnje sopstvene porodice. Ali hoće za sve ostale", dodaju u saopštenju.

Naglašavaju da Luka Rakčević nije protestovao ni protiv vlade, koja je, kako navode, nastala uz podršku DPS-a.

"Njemu je to prihvatljivo i normalno. Onda nimalo ne čudi njegova podrška izvjesnoj koaliciji Abazović - Milatović - DPS nakon podgoričkih izbora", navode iz PES-a.

Dodaju da ako i povjerujemo da je Luka Rakčević bio na svim protestima na kojim su se branile neke vrijednosti, njegov aktivizam u dva slučaja obavezno izostaje.

"Izostaje onda kada nelegalno gradi njegova porodica, što je možda i razumljivo jer krv nije voda, ali i onda kada sa DPS-om koalira njegova partija. Oba ova slučaja neodoljivo podsjećaju na onaj politički fenomen držanja jedne ruke na srcu dok se intonira državna himna, a druge u džep gradjanima dok se vrši vlast. Ne treba puno pronicljivosti da bi se zaključilo kroz ova dva postupka da je Luki Rakčeviću i njegovoj partiji na ovim izborima bitno samo da budu tas na vagi, jer je upravo to osnova na kojoj oni zidaju svoju licemjernu politiku", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније