Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

11. 10. 2024. 09:51 >> 09:52
1
Čitaj mi:

"Krapović prekoračio nadležnosti"

DPS: Osuđujemo pritisak Demokrata na Lazarevića

Demokratska partija socijalista Crne Gore najoštrije je osudila pritisak koji, kako kaže, Demokrate vrše na brigadnog generala Zorana Lazarevića koji se tokom službe dokazao kao istinski patriota riješen da služi samo interesima Crne Gore i njenog naroda.

“Da crnogorska vojno-politička scena tone sve dublje u ponor od avgusta 2020. godine dokazano je konstantnim progonom zatečenih kadrova, a posljednja bruka kojoj svjedočimo je hajka koja se vodi protiv načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, od pokušaja njegovog prijevremenog penzionisanja, do najnovijih nasrtaja na njega kao časnog čovjeka i dokazanog profesionalca”, saopšteno je iz DPS-a.

Iz DPS poručuju da Dragan Krapović u posljednjem, kako navode, revanšističkom pohodu na Zorana Lazarevića, zaboravlja koje su nadležnosti ministra odbrane, po Ustavu i važećim zakonima.

“Podsjećamo slučajnog i nekompetentnog ministra da je komandovanje Vojskom, po Ustavu Crne Gore, u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost i načelnika Generalštaba, u skladu sa Zakonom o Vojsci, član 40. Ministar i ministarstvo i nadležni su isključivo za sprovođenje odluka komandovanja Vojskom, oni su podrška Vojsci u smislu stvaranja materijalnih uslova i kadrovske popune. I baš ništa više od toga”, poručuju iz DPS-a i dodaju kako je nečuveno to što čine Demokrate.

“Demokrate kao partija vlasti spremni su na sve kako bi raščistili prostor za svoje nekompetentne kadrove. Najoštrije osuđujemo pritisak koji Demokrate vrše na Lazarevića koji se, tokom svoje službe dokazao kao istinski patriota riješen da ne služi ničijim interesima, osim interesa Crne Gore i njenog naroda”, kažu u DPS-u.

Svrsishodnije bi bilo da Krapović, kako poručuju iz DPS-a, podnese ostavku i oslobodi Ministarstvo odbrane svog nestručnog vođenja.

“Jer, svi smo svjedoci kako izgleda vojni sistem od kako su oslobodioci počeli njime da rukovode, od toga da nam najbolji i najobrazovaniji oficiri, zbog procjene Demokrata i njihovih koalicionih partnera, ne mogu biti dio sistema, do toga da propuštamo mogućnosti da šaljemo predstavnike u visoka tijela NATO-a, i najnovije, revanšistička politika koja pokušava smijeniti s dužnosti načelnika Generalštaba, jednog od najboljih oficira koje Crna Gora ima”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније