Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ RTS ]

07. 10. 2024. 08:26 >> 08:31
Čitaj mi:

Četvrti dan od katastrofalnih poplava u BiH - nastavlja se potraga za nestalima

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini nastavlja se potraga za nestalima. U poplavama i odronima stradalo je, prema zvaničnim podacima, 20 osoba.

U Jablanici je i 36 pripadnika tima za spasavanje i 12 vozila MUP-a Srbije.

U danu kada je iz Srbije u Jablanicu stigao spasilački tim u pomoć području poplavljenom području u BIH, pred ponoć je stigla i mehanizacija novopazarskog privrednika Fehima Seleka.

Konvoj kamiona i mašina dug šesto metara biće raspoređen u Konjicu gdje su zabilježena najveća materijalna razaranja i još uvijek veliki broj žitelja odsječen od svijeta.

Na području tog grada u Hercegovačko-neretvanskom kantonu BIH traga se za još četiri nestale osobe, a do sada je pronađena jedna žrtva u porušenoj kući.

Pomoć srpskog privrednika poreklom iz Novog Pazara biće angažovana na rekonstrukciji uništenih puteva, mostova u čemu će se iskoristiti bogato iskustvo u niskogradnji.

Ljudi i mehanizacija praktično su stavljeni na raspolaganje unesrećenima, dok će sve privatne poslove odložiti najmanje dvije nedjelje.

Četvrti dan od katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, spasilačke ekipe nastavljaju sa raščišćavanjem terena i potragom za nestalima.

Prema poslednjim informacijama stradalo je 16 osoba.

U Jablanici je najteže.

MUP Srbije uputio 36 pripadnika tima za spasavanje sa 12 vozila, kao pomoć.

Bosna i Hercegovina je aktivirala Mehanizam civilne zaštite Evropske unije, aktivni su i humanitarni brojevi u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniiji.

Spasiocima pomažu i mještani.

Bosnu i Hercegovinu su prošle nedelje pogodile velike poplave, u kojim je stradalo najmanje 16 ljudi, dok se nekoliko desetina osoba vodi kao nestalo, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније