Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 07. 2024. 09:33 >> 09:34

KOPA AMERIKA

Kolumbija priredila šou: Panami "pukla petarda" u četvrtfinalu

Ako je koja selekcija oduševila svojom igrom na Kopa Americi, da su na svakom meču igrali lijep, atraktivan fudbal onda je to Kolumbija. Tako je bilo i sinoć u četvrtfinalu gdje su opravdali ulogu favorita i sa 5:0 slavili protiv najvećeg iznenađenja turnira selekcije Paname.

Ovdje se možda "crtala" utakmica sa talentovanom ekipom SAD-a, ali domaćin je podbacio upravo u duelu sa "kanalerosima" i tako ranije od očekivanog završio nastup "u svom dvorištu".

Hames Rodriges je obilježio meč, i sjajnom partijom već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika.

Prvo je iz kornera poslao hirurški precizan centaršut ka Džonu Kordobi, a napadaču Krasnodara je ostalo samo da se pokloni u petercu.

Već nakon sedam minuta "los kafeterosi" su udvostručili prednost.

Farina je u želji da zaustavi Ariasa napravio očigledan faul u svom šesnaestercu, a italijanski sudija Mauricijo Marijani je pokazao na bijelu tačku.

Rodriges je preuzeo odgovornost, i rutinski, gotovo "zakucao" loptu u mrežu Moskere.

Panama je pokazala znake života nakon toga, upravo je Farina bio najbliži golu, ali uz splet srećnih okolnosti Kolumbija se odbranila.

Fudbaler panamskog Independientea je glavom šutirao, pogodio stativu, a golman Vargas je refleksno odbio loptu sa gol linije.

Potom se i Fahardo Nelson našao u prilici, Uribe je pravoremeno uklizao ali lopta se odbila i mogla je da prevari Vargasa.

A onda u 41. minutu nova lucidnost Hamesa i majstorstvo Luisa Dijasa.

Fudbaler Sao Paola je brzo izveo prekid sa svoje polovine, pronašao fudbalera Liverpula koji je izbjegao ofsajd zamku, a onda sa 18 metara lobom u padu savladao Moskeru.

Sa tri gola zaostatka očekivalo se da će Panama krenuti na sve ili ništa, ali ipak razlika u kvalitetu dva tima je bila očigeldna.

Tek jedna polu prilika u kojoj se našao Eduardo Gerero, ali je fudbler ukrajinske Zorje iz Luganjska šutirao pored gola.

Kolumbija je do kraja "finiširala" Panamu. Prov je Ričard Rios pogodio dijagonalu sa 20-ak metara.

Odlična percepcija i italijanskog sudije koji je pustio prednost, budući da je Munjoz prije toga bio fauliran.

A konačnih 5:0 postavio je Migel Borha u četvrtom minutu sudijske nadokade sa bijele tačke.

Kolumbija će u polufinalu igrati sa Urugvajem, dok će na drugoj strani kostura snage odmjeriti Argentina i Kanada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније