Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

19. 09. 2024. 15:06 >> 15:05

KAPITEN PODGORICE

Brnović: Sa dosta motiva čekamo početak nove sezone

Košarkaši Podgorice polako ulaze u završni dio priprema za predstojeću sezonu. Crnogorski ABA2 ligaš pripreme je počeo 5.avgusta, a sedam dana kasnije ekipa je bila na okupu, kada se i krenulo sa velikim radom.

Podgorica u pauzi između dvije sezone doživjela je dosta promjena u igračkom kadru – u timu više nema Milutina Đukanovića, Filipa Anđušića, Marka Kljajevića, Ognjena Čarapića, Danila Ivanovića, Viktora Vujisića, Marka Kljajevića, Vjačeslava Petrova, Brendona Slaja, Lazara Vukčevića i Dejlena Kunca. Sa druge strane, stigli su Džošua Skot, Džek Golke, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović, Vasilije Milović i Aleks Adetokunbo.

Od početka priprema tim je odigrao osam pripremnih mečeva, a posljednji sinoć u Nikšiću protiv Sutjeske, gdje je Podgorica Bemax upisala pobjedu 81:79.

"Tokom šest nedelja od početka pripremnog perioda odigrali smo veliki broj utakmica. Mislim da je nam je svaka provjera bila od velikog značaja i u cilju podizanja forme. Ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, ali neću izuzeti činjenicu da postoji veliki prostor za napredak", kazao je za klupski sajt Danilo Brnović, koji će u sezoni koja slijedi biti kapiten ekipe.

Iako je Podgorica podmladila ekipu, ciljevi ostaju visoki.

"Poznato je da je bilo dosta promjena u rosteru ove sezone. Imamo mnogo mlađu ekipu nego ranijih godina, ali ciljevi ostaju visoki. Mislim da ekipa ima kvalitet da ravnopravno igramo protiv dosta iskusnijih protivnika i da kroz energiju i želju možemo da se namećemo protiv favorita", kazao je Brnović, koji je prije tačno dvije godine potpisao za Podgoricu.

Košarkaši Podgorice naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Vršac.

U novoj sezoni nema “balona”, mečevi se igraju kod kuće i u gostima, a 16 ekipa je podijeljeno u četiri grupe – A, B, C i D.

Podgorica će na startu, 2. oktobra, ugostiti Vršac.

Nakon prve faze, po dva tima iz svake grupe prolaze dalje, u top osam fazu, gdje se formiraju dvije nove grupe – E i F.

Kapiten Podgorice se raduje što će konačni regularni dio sezone igrati pred svojim navijačima.

"Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe. Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top8 fazu, koja počnje već od januara. Pozitivna je stvar što ćemo konačno igrati regularni dio takmičenja pred svojom publikom i to nas dodatno motiviše", dodao je kapiten Podgorice.

Brnović poručuje da ekipa puna samopouzdanja dočekuju start sezone.

"Sa velikim intuzijazmom i vjerom u naporan rad svakog dana očekujemo početak nove sezone kako u NLB ABA 2 ligi, tako i u domaćem takmičenju", podvukao je Brnović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније