Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

20. 09. 2024. 09:30 >> 09:30
Čitaj mi:

atletiko madrid u finišu preokrenuo

Dijego Simeone: Sasvim očekivan ishod meča

Fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su Lajpcig 2:1 a čovjek odluke bio je Uruvajac Hose Maria Himenes, koji je u 90. minutu sjajno skočio na centaršut Antoana Grizmana i savladao Petera Gulašija.

Dijego Simeone  je zadovoljan ishodom, ali ne u potpunosti činjenicom da je moralo da se čeka do posljednjeg momenta za preokret. Ali, kaže da je pobjeda najbitnija.

"Ono što se dogodilo u meču je sasvim očekivano. Kontrolisali smo 80 odsto utakmice. Nismo mogli da zaustavimo tu kontru kada su dali gol, izveli su tu akciju jako dobro. Posle toga smo pronašli način da im zaustavimo kontre, nije ih ni bilo više, pa smo mogli više da igramo u njihovoj polovini. Imali smo četiri situacije iz kojih smo mogli da postignemo gol, ali nismo sve dok Alvarez nije uzeo loptu i započeo akciju iz koje je Grizman pogodio", temeljan je bio Simeone i dodao:

"U nastavku manje-više ista slika, kontrolom smo držali sve u našim rukama. Bio je prostor između 60. i 70. minuta, kada smo se zbog izmjena adaptirali na promjene i drugačiji ritam, ali Galager, Lino, Serlot i Nauel su nam dali snagu. Nastavili smo da napadamo i tada je došao Hosemin gol, za zasluženu pobjedu".

Na pitanje da li se u nekom trenutku uplašio da će pobjeda izmaći iz ruku odgovorio je:

"Vidjeli ste kakav smo pristup imali. Počeli smo napadački, jer smo znali da će oni izaći u sistemu 4-2-2-2, što nam je dalo prostor sa Koreom, Alvarezom i Grizmanom. Vidio sam da u drugom poluvremenu možemo da izvršimo još veći pritisak sa drugim igračima. Konor ima noge, Lino nam je dao svježinu, Serlot veće prisustvo u kaznenom prostoru. Bili smo jači i napadali smo više. Gol je bio rezultat toga", zaključio je Simeone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније